Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft levert opnieuw geld in op Surface tablets

Geschreven door
Geplaatst op24 januari 2014, 13:25 CategorieMicrosoft

Microsoft heeft deze week tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers van het laatste kwartaal van 2013 bekendgemaakt wederom verlies te hebben geleden op de verkoop van de Surface tablets. Het bedrijf heeft maar liefst 39 miljoen dollar in moeten leveren.

Als we het over verkoopcijfers van de Surface tablets hebben dan zul je de 900 miljoen dollar die Microsoft vorig jaar verlies leed op de verkoop van tablets niet vergeten zijn. Nu, een klein jaar later is de omzet van de tablets flink gegroeid, naar 893 miljoen dollar. Niet eerder verdiende Microsoft in drie maanden zoveel aan de Surface tablets. Dit is met name te danken aan de betere verkoopcijfers van de nieuwe modellen; de Surface 2 en Surface Pro 2.

Het probleem is echter dat er geen winst gemaakt wordt dit onderdeel want het bedrijf in de laatste drie maanden van 2013 maar liefst voor 932 dollar in de verkoop van de tablets geïnvesteerd. Je hoeft niet gestudeerd te hebben om te zien dat dit geen positief resultaat kan opleveren. Microsoft leverde dan ook 39 miljoen dollar in op de verkoop van de tablets. Helaas maakt Microsoft niet bekend hoeveel Surface tablets er de afgelopen maanden over de toonbank zijn gegaan, in tegenstelling tot andere fabrikanten van Windows 8 en Windows RT tablets.

De meeste fabrikanten van Android tablets lijkt het voor de wind te gaan, met de alsmaar groeiende vraag. Zo maakte Samsung vandaag bekend wederom meer tablets verkocht te hebben in het laatste kwartaal.

  • Delen:
Microsoft Surface 2
Windows RT
Microsoft Surface Pro 2
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.