Microsoft rust Surface Pro 2 uit met snellere processor

03 januari 2014 1 Minuut 2 Reacties
Microsoft-Surface-Pro-2

Microsoft is afgelopen maand zonder het aan te kondigen begonnen met de verkoop van Surface Pro 2 tablets die beschikken over een snellere processor. De prijs van de tablet is ongewijzigd gebleven.

De Microsoft Surface Pro 2 (review) is alweer 2,5 maand geleden gelanceerd en werd standaard geleverd met een Intel core i5-4200U-processor uit de Haswell-familie. Microsoft is echter onlangs begonnen met het uitleveren van modellen die beschikken over de Intel Core i5-4300U, een processor met een iets hogere kloksnelheid. De in oktober gelanceerde Core i5-4300U heeft een kloksnelheid van 1,9GHz met Turbo Boost van 2,9GHz. De in juni gelanceerde Core i5-4200U beschikt over een kloksnelheid van 1,6GHz met een Turbo Boost van 2,6GHz.

Een Amerikaanse bezitter van de tablet stuurde zijn exemplaar terug naar Microsoft na problemen met een firmware-update die onlangs uitgerold werd. Hij kreeg vervolgens een nieuw model toegestuurd dat uitgerust was met de nieuwe processor. Microsoft zelf heeft de hardware-upgrade niet officieel aangekondigd maar inmiddels wel tegenover diverse Amerikaanse media bevestigd. Het bedrijf geeft aan dat het vaker kleine wijzigingen doorvoert gedurende de levenscyclus van een product.

De Microsoft Surface Pro 2 is ook al enige tijd in Nederland te koop maar voor zover we kunnen zien nog met de ‘oude’ processor. Wanneer Microsoft ook in Nederland begint met de verkoop van het model met de nieuwe chip is niet duidelijk.

Reacties (2)