Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft rust Surface Pro 2 uit met snellere processor

Geschreven door
Geplaatst op3 januari 2014, 10:40 CategorieWindows

Microsoft is afgelopen maand zonder het aan te kondigen begonnen met de verkoop van Surface Pro 2 tablets die beschikken over een snellere processor. De prijs van de tablet is ongewijzigd gebleven.

De Microsoft Surface Pro 2 (review) is alweer 2,5 maand geleden gelanceerd en werd standaard geleverd met een Intel core i5-4200U-processor uit de Haswell-familie. Microsoft is echter onlangs begonnen met het uitleveren van modellen die beschikken over de Intel Core i5-4300U, een processor met een iets hogere kloksnelheid. De in oktober gelanceerde Core i5-4300U heeft een kloksnelheid van 1,9GHz met Turbo Boost van 2,9GHz. De in juni gelanceerde Core i5-4200U beschikt over een kloksnelheid van 1,6GHz met een Turbo Boost van 2,6GHz.

Een Amerikaanse bezitter van de tablet stuurde zijn exemplaar terug naar Microsoft na problemen met een firmware-update die onlangs uitgerold werd. Hij kreeg vervolgens een nieuw model toegestuurd dat uitgerust was met de nieuwe processor. Microsoft zelf heeft de hardware-upgrade niet officieel aangekondigd maar inmiddels wel tegenover diverse Amerikaanse media bevestigd. Het bedrijf geeft aan dat het vaker kleine wijzigingen doorvoert gedurende de levenscyclus van een product.

De Microsoft Surface Pro 2 is ook al enige tijd in Nederland te koop maar voor zover we kunnen zien nog met de ‘oude’ processor. Wanneer Microsoft ook in Nederland begint met de verkoop van het model met de nieuwe chip is niet duidelijk.

 • Delen:
Microsoft Surface Pro 2
Windows 8

Reacties

 1. cenc
  03 januari, 2014 om 16:03

  Ik moet mijn ‘oude’ asus transformer teruggeven aan mijn werkgever.
  Ben dus op zoek naar een tablet die weer een paar jaar mee kan, snel is en blijft, en een mooi scherm heeft.
  Wie kan mij advies geven?
  Ik heb de reviews gezien van de ipad 7 mini retina, de ipad air, de Google nexus 7 en de surface 2.
  Welke kan ik op dit moment het beste kopen, ook rekening houdend met prijs en kwaliteit?

  Bedankt!
  Cenc.

  • Martijn Chel
   03 januari, 2014 om 16:13

   Als het goed is vind je hier alles dat je moet weten.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.