Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Middenklasse Asus Transformer Pad TF502T krijgt Bluetooth-certificaat

Geschreven door
Geplaatst op10 januari 2014, 9:34 CategorieAndroid

Het is alweer even geleden dat Asus een nieuwe middenklasse Transformer Pad Android tablet op de markt bracht maar het lijkt erop dat we niet lang meer hoeven te wachten. We hebben namelijk de Asus Transformer Pad TF502T gevonden in database van de Bluetooth SIG, wat meestal betekent dat een lancering nabij is. 

Dit is overigens niet de eerste keer dat we de Transformer Pad TF502T voorbij zien komen. Eind vorig jaar plaatste Asus zelf namelijk de meeste specificaties van de tablet online. Volgens de productpagina van de Taiwanese fabrikant zou deze hybride Android tablet beschikken over onder meer een 10.1-inch display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels, een Nvidia Tegra 3 quadcore-processor en 2GB aan werkgeheugen.

Het meest opvallende is de resolutie want deze zagen we tot op heden alleen bij Windows tablets terug. Maar, het zou kunnen dat Asus de basis van de VivoTab RT, een Windows RT-tablet die nooit een succes is geworden, gebruikt voor de TF502T. Dit lijkt het bedrijf ook te omschrijven op de productpagina. Ook de foto op die pagina toont een keyboard dock met Windows-knop terwijl op het display Android te zien is. 

ASUS-Transformer-Pad-TF502T-retina-3

Nu de tablet voorzien is van een Bluetooth-certificaat lijkt de lancering niet lang meer op zich te laten wachten. De verwachting is dat Asus de hybride tablet eind februari tijdens MWC 2014 officieel presenteert en niet veel later waarschijnlijk voor een prijs tussen de 300 en 350 euro in de winkels legt. In Nederland is sinds een aantal weken wel een nieuwe high-end Transformer Pad te koop. Dit model gaat onder de naam Transformer Pad TF701T.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.