Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Motorola overweegt op maat gemaakte tablets

Geschreven door
Geplaatst op17 januari 2014, 12:33 CategorieAndroid

Motorola en tablets gaat vooralsnog niet goed samen. Het bedrijf introduceerde alweer drie jaar geleden de Xoom die aardig verkocht werd maar van de opvolgers, de Xoom 2 en Xoom 2 Media Edition, hebben we na de lancering niks meer vernomen. Toch geeft Motorola niet zomaar op.

Motorola focust zich tegenwoordig voornamelijk op smartphones en heeft met de Motor Maker een uniek concept in handen. Hiermee kunnen inwoners van de VS hun eigen smartphone samenstellen, onder meer qua materialen en kleur. Dit principe gaan we mogelijk op termijn ook voor tablets terugzien.

Dennis Woodside, CEO van het recent door Google overgenomen Motorola, geeft in een interview met Pocket-Lint aan dat hij regelmatig de vraag gesteld krijgt of het bedrijf met tablets komt die middels de Moto Maker naar eigen smaak ingericht kunnen worden.

We are looking at tablets. A lot of people have asked us to build a tablet using Moto Maker, to customize their tablet. There might be a day we do that, but the bigger opportunity for us is the five billion people without smartphones.

Hoewel Motorola nadenkt over de mogelijkheden voor tablets die op maat gemaakt kunnen worden blijft de focus voorlopig op smartphones liggen. Volgens Woodside is er wereldwijd nog een zeer grote groep mensen die het zonder smartphone moeten stellen en het is de taak van Motorola om dit te veranderen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.