Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Mozilla maakt details eerste Firefox OS referentietablet bekend

Geschreven door
Geplaatst op18 januari 2014, 13:53 CategorieFirefox OS

Afgelopen week liet Mozilla weten vaart te willen zetten achter de ontwikkeling van Firefox OS voor tablets. Het bedrijf heeft daarom samen met Foxconn een referentietablet ontwikkeld. Vandaag zijn meer details over deze tablet gepubliceerd.

De eerste smartphones met het door Mozilla ontwikkelde Firefox OS zijn inmiddels gelanceerd en daarom wordt de aandacht nu deels verschoven naar de ontwikkeling van een versie voor tablets. Hiervoor roept Mozilla de hulp in van de community, de ontwikkelaars. Zijn krijgen, als onderdeel van het Contribution Program, een referentietablet waarop een vroege versie van Firefox OS voor tablets geïnstalleerd is. Hiermee kunnen de ontwikkelaars aan de slag, zowel voor de optimalisatie van de software als de ontwikkeling van apps.

De referentietablet die samen met Foxconn ontwikkeld is beschikt onder meer over een quadcore ARM Cortex A7-processor met een kloksnelheid van 1.7GHz, een PowerVR SGX544MP2 grafische processor, 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen en een 10.1-inch ips lcd display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. Ook is de tablet voorzien van een 5 megapixel camera aan de achterzijde, een 2 megapixel camera aan de voorzijde, wifi, Bluetooth, gps, een microUSB-poort en een microSD-kaartlezer. In bovenstaande afbeelding zien we het startscherm, wat op het eerste gezicht veel wegheeft van de smartphone-versie.

Firefox-OS-tablet-2

Wanneer de eerste tablets met Firefox OS op de markt verschijnen is nog niet duidelijk maar Mozilla heeft wel aangegeven zich met name te richten op de instapmodellen en middenklasse tablets. Firefox OS is een open platform waarbij gebruiksgemak en transparantie centraal staan.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.