Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Mozilla zet vaart achter Firefox OS voor tablets

Geschreven door
Geplaatst op10 januari 2014, 11:50 CategorieFirefox OS

Al bijna een jaar hebben we het over de mogelijke komst van Firefox OS naar tablets maar vooralsnog is het op dit gebied aardig stil. Ook Mozilla ziet dat er vaart achter gezet moet worden en wil samen met ontwikkelaars het besturingssysteem zo snel mogelijk naar tablets brengen.

De eerste Firefox OS smartphones zijn inmiddels gelanceerd en daarom is het volgens Mozilla tijd om de aandacht te verschuiven naar een versie die op meer platformen en apparaten gebruikt kan worden. Het bedrijf geeft aan de ondersteuning van ontwikkelaars nodig te hebben om de code af te krijgen en komt daarom met een ‘contribution program’ waarmee de ontwikkeling van Firefox OS voor tablets versneld moet worden.

Mozilla wil middels dit programma ontwikkelaars toegang geven tot onder meer een referentietablet. Hiervoor werkt het bedrijf samen met Foxconn. De tablet beschikt onder meer over een 10-inch display met een 1.280 bij 800 pixels resolutie, 16GB aan opslaggeheugen, 2GB aan werkgeheugen en 802.11 b/g/n wifi. De tablet heeft een afmeting van 267 x 171 x 9.7 mm en weegt 580 gram. Ontwikkelaars mogen met deze referentietablet aan de slag om Firefox OS te optimaliseren voor tablets.

Mozilla verwacht samen met de community Firefox OS snel gereed te krijgen voor meer schermformaten en ook het ecosysteem uit te breiden. Wanneer we de eerste Firefox OS tablets voor consumenten kunnen verwachten is echter nog niet duidelijk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.