Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Mozilla’s Firefox app voor Windows 8 wederom vertraagd

Geschreven door
Geplaatst op3 januari 2014, 10:53 CategorieApplicaties

De lancering van Firefox-app voor de touch-interface van Windows 8 begint inmiddels een verhaal zonder einde te worden. Na diverse aankondigingen wordt de lancering van de app wederom uitgesteld.

Sinds 2012 wordt er al gesproken over een touch-versie van Firefox voor Windows 8 maar de browser is nog steeds niet beschikbaar. Afgelopen augustus liet Mozilla weten de applicatie in de tweede week van december uit te brengen voor alle bezitters van een Windows 8 en Windows RT tablet. De lancering werd echter in september alweer uitgesteld, waarna de nieuwe lanceerdatum op begin januari 2014 gezet werd. We zijn inmiddels aanbeland in januari 2014 en ook deze keer wordt de deadline niet gehaald.

Het Firefox Metro Development Project-team laat deze week weten dat de touch-versie van Firefox voor Windows 8 op 18 maart gelanceerd zal worden. Deze versie is geoptimaliseerd voor Windows 8.1, de recente grote update voor Windows 8. Wie tot die tijd ook Firefox wil gebruiken moet het doen met de desktopversie van de browser. Deze is, net als op elke andere pc, te installeren. Wel heeft Mozilla eind september een preview-versie van Firefox voor Windows 8 online gezet. Deze versie zit echter nog vol bugs en is niet stabiel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.