Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nieuwe Google Nexus krijgt 8-inch display en Intel Bay Trail-chip’

Geschreven door
Geplaatst op21 januari 2014, 10:05 CategorieAndroid

Als we de geruchten mogen geloven introduceert Google dit jaar een 8-inch Nexus tablet die beschikt over een Intel-processor uit de Bay Trail-familie. De Google Nexus 8 zou waarschijnlijk weer door Asus geproduceerd worden.

De markt voor 7-inch tablets begint overvol te raken en de toegenomen concurrentie zou volgens Digitimes één van de belangrijkste redenen voor Google zijn om een 8-inch tablet op de markt te brengen. Echter zien steeds meer fabrikanten dit en brengen tablets met een formaat van rond de 8-inch op de markt.

Volgens Digitimes, een site die een wisselende reputatie heeft, probeert Google zich niet alleen qua formaat te onderscheiden. Onder de motorkap van de Nexus 8 zouden we namelijk een Intel Bay Trail-processor terugvinden. Intel heeft al diverse malen Android tablets met Bay Trail-chips aangekondigd maar tot op heden is er geen model officieel gelanceerd. Overigens staat het nog niet vast dat Intel de tablet van chips mag voorzien. Qualcomm zou ook nog in de race zijn.

Wel zou Google voor de 8-inch Nexus tablet wederom kiezen voor Asus. De Taiwanese fabrikant heeft met twee indrukwekkende Nexus 7 tablets een prima reputatie opgebouwd en zal dus ook de productie van de Nexus 8 voor zijn rekening nemen. Daarbij gingen er eerder deze maand geruchten over een derde generatie Nexus 7 die ook zou beschikken over een Intel Bay Trail-processor en een 64bit-versie van Android.

Samsung, de producent van de alweer anderhalf gelden geïntroduceerde Nexus 10, zou volgens recente geruchten de productie van de tweede generatie Nexus 10 voor zijn rekening nemen. Wanneer dit model op de markt verschijnt is echter nog niet duidelijk.

  • Delen:
Nieuwe Google Nexus 7 (2013)
Android KitKat (4.4)

Reacties

  1. kolibri
    22 januari, 2014 om 11:27

    8″ zou jammer zijn. Dit past net niet meer in één hand en in je broekzak.
    Juist de 7″ is zo handig onderweg.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.