Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe HP 10 tablet met 3G-module en Android 4.1 duikt op

Geschreven door
Geplaatst op29 januari 2014, 12:50 CategorieAndroid

Eind vorig jaar heeft HP een groot aantal nieuwe Android tablets aangekondigd, waaronder de Slate 8 Pro en de Slate 10 HD. Toch lijkt het bedrijf op korte termijn nog meer tablets te lanceren, waaronder de deze week opgedoken HP 10.

De HP 10 is een 10.1-inch tablet die reeds op een Indiase website is opgedoken voor een omgerekende prijs van 240 euro. Voor dit bedrag krijg je onder meer een 10.1-inch ips lcd display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en een ARM Cortex A9 dualcore-processor met een kloksnelheid van 1.2GHz.

Ook is de tablet voorzien van 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen dat middels een microSD-kaart uitgebreid kan worden, een 2 megapixel camera aan de achterzijde, een VGA-camera aan de voorzijde, Bluetooth 3.0 voor draadloze communicatie en een HDMI-poort voor koppeling met een extern display.

HP-10-tablet

Wellicht het meest interessant is de ingebouwde 3G-module voor mobiel internet en de mogelijkheid om telefoongesprekken te voeren en sms-berichten te verzenden. De 4.600mAh accu moet een batterijduur van ongeveer 5 uur bieden en het geheel draait op Android 4.1 Jelly Bean met toegang tot de Google Play Store.

De HP 10 is momenteel alleen op een Indiase website te vinden wat er mogelijk op duidt dat HP de tablet richt op opkomende markten. Dit deed het bedrijf eerder met de VoiceTab tablets. Of de HP 10 zijn weg naar Nederland zal vinden is dan ook niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.