Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nooit meer zelf delen: pokeren met je iPad en smartphone

Geschreven door
Geplaatst op2 januari 2014, 13:20 CategorieApp Reviews (iOS)

“There’s an app for that” is een bekende uitdrukking en verwijst natuurlijk naar het enorme scala aan apps dat beschikbaar is voor je smartphone of tablet1, apps die de functionaliteit van je tablet en/of smartphone vergroten. Vandaag kijken we naar een poker-app die beschikbaar is voor iOS en Android. Pokeren via een app is al tijden mogelijk, via Facebook voor nep-geld, via de Pokerstars-app voor echt geld maar het leukste is natuurlijk pokeren met je vrienden. Als vrienden tegenover je zitten zijn je blufs altijd super-stoer, of je nu voor de eer of voor geld speelt.

Bold Poker op je iPad

De app die we vandaag bespreken bestaat eigenlijk uit twee onderdelen en eigenlijk ook twee apps. Er is een Bold poker dealer app voor iPad (€14,99) en op je iPhone of Android telefoon downloadt je de Bold poker Player app (gratis), de plek waar je jouw kaarten krijgt. Pokeren met je vrienden is gezellig en leuk maar kan ook aardig wat frustraties met zich meebrengen als één of meerdere deelnemers niet heel erg handig zijn met kaarten schudden en delen, of nog wel eens in de war willen raken als het gaat om de volgorde waarmee de kaarten aan de spelers gegeven moeten worden2.

Pokeren-iPad-2

De Bold Poker Dealer-app lost het probleem op, want de app neemt namelijk alle stappen uit handen. Het leukste is natuurlijk om de Bold Poker Dealer-app te installeren op een iPad omdat je daarmee de meeste ruimte hebt om de kaarten weer te geven. Je kan een game hosten waarna de andere deelnemers via de Bold Poker Player-app kunnen joinen. Iedere speler aan tafel heeft dus een Android of iPhone nodig om mee te kunnen doen met deze manier van pokeren. Met de dealer-app neem je de eerste belangrijke stap en deel je iedere speler een enkele kaart (high card) om te bepalen wie als eerste de dealer button krijgt. Daarna krijgen alle verbonden smartphones hun twee kaarten en wordt het board gedeeld, vijf kaarten die face down liggen.

Een van de dingen die zo leuk is aan poker is het constant rommelen met de fiches (chips) die je voor je hebt liggen. De Bold Poker-app pakt dat gelukkig niet van je af. Het is dus nog steeds nodig om zelf fiches te verzorgen, en tijdens de vier inzet-rondes3 te pakken en op tafel te leggen. Ook moet je na elke hand zelf de dealer button met je vinger ‘voor’ de speler die aan de beurt is leggen/schuiven. Na het verplaatsen van de dealer button wordt automatisch een nieuw board gedeeld en krijgen de deelnemers twee nieuwe kaarten op hun smartphone. Na iedere inzet ronde kan iemand de kaarten op de iPad aanraken om eerst de flop (3 kaarten gaan open), dan de turn (1 kaart gaat open) en daarna de river (1 kaart open) weer te geven. Natuurlijk is het afhankelijk van de inzetten en eventuele blufs – al dan niet gecombineerd met trash talk – of het zover komt dat alle kaarten opengaan op tafel. Deze post is niet bedoeld om je te leren4 pokeren maar er is grote kans dat je precies weet wat ik bedoel.

Pokeren-iPad-3

De kaarten die je op de smartphone krijgt komen dus via de Bold Poker Player-app kunnen op verschillende manieren weergegeven worden. Zo zou je er zelfs voor kunnen kiezen om via een spiegel die je op tafel legt je kaarten te kunnen bekijken. Denk aan een opmaak-spiegeltje die je onder je iPhone houdt en terwijl je de iPhone een klein beetje omhoog tilt je de kaarten die je hebt gekregen laat zien. Het is ook mogelijk een extra smartphone in te zetten om die de rol van dealer button te geven, maar dat lijkt mij persoonlijk een beetje overdreven. Sterker nog, je kan het zelfs zo gek maken dat je de rol van de dealer door 5(!) verschillende smartphones laat invullen (1 per kaart).

Deze combinatie van apps (Bold Poker Player en Dealer) werkt echt heel erg goed en stabiel, nogal belangrijk in situaties waar je bijvoorbeeld wel om echt geld speelt. Wij hebben uren gespeeld zonder ook maar een enkel probleem, het is zelfs mogelijk om even tussendoor een andere app te openen om daarna terug naar je kaarten te gaan.

Pokeren-iPad-4

De dealer-app is met 15 euro wel erg duur en qua functionaliteit nog wel wat beperkt. Zo is het (nog) niet mogelijk een timer in te stellen voor in het geval je een sit & go5 speelt. Ook zullen sommige mensen (beginnende spelers) het jammer vinden dat de app niet bijhoudt wie nu de hoogste hand heeft. Hoewel ik zelf dol ben op het rommelen met de fiches kan ik me voorstellen dat je het soms handig is om ook die rol digitaal in te laten vullen. Dat kan de Bold Poker Dealer-app dus allemaal (nog) niet, maar wat het wel kan doet de app heel er goed. Wij hebben er in ieder geval veel plezier aan gehad en vinden het helemaal niet erg dat we niet meer iedere hand hoeven te schudden en delen! De 15 euro blijft een hoop geld, maar als je regelmatig speelt of voor serieus geld speelt dan valt het allemaal best wat mee.

  • Bold Poker Dealer app
  • Bold Poker Player app

  1. iOS is en blijft een voorloper als het gaat om app-aanbod maar Android doet het tegenwoordig ook heel aardig. Voor Windows 8-gebruikers zit er vaak nog wel wat teleurstelling in het verschiet omdat zoektermen in de Windows Store nog regelmatig zonder resultaten terugkomen.

  2. Poker is niet een spel met enorm veel regels maar er zijn wel regels die voor (beginnende) spelers wel lastig zijn als het gaat om het uitdelen van de kaarten, bijvoorbeeld wie als eerste zijn eerste kaart krijgt (speler links van de dealer) en het delen van de flop, turn en river.

  3. Bij poker heb je vier momenten dat er chips in het spel kunnen komen. Pre-Flop, Flop, Turn en River.

  4. Wil je leren pokeren dan is deze pagina op Wikipedia een goede plek om te beginnen met lezen.

  5. Bij sit & go’s is het gebruikelijk om bijvoorbeeld ieder kwartier de minimale inzet (small en big blind) te verhogen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.