Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Notion Ink Adam II tablet nu ook te koop in Europa

Geschreven door
Geplaatst op27 januari 2014, 19:10 CategorieAndroid

Afgelopen december introduceerde Notion Ink de opvolger van de in 2011 gelanceerde Adam tablet. Het nieuwe model is een stuk goedkoper en beschikt over een extra display aan de zijkant. De Notion Ink Adam II was in eerste instantie alleen in India te koop maar is sinds begin deze maand ook in enkele Europese winkels te vinden.

De Notion Ink Adam II is een 10.1-inch tablet met Android 4.2.2 Jelly Bean als besturingssysteem. Qua specificaties is de tablet niet heel bijzonder. Zo is het ips lcd display uitgerust met een 1.280 bij 800 pixels resolutie en draait het geheel op een dualcore ARM Cortex A9-processor met een kloksnelheid van 1.5GHz. Ook is de tablet voorzien van 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer, Bluetooth 4.0 en zowel een microUSB- als een microHDMI-poort.

Notion-Ink-Adam-II-2

Het unieke van dit apparaat is echter het STN-display dat zich aan de zijkant bevindt. Dit zeer kleine display heeft een resolutie van 100 bij 5 pixels en is puur ontwikkeld voor het weergeven van belangrijke notificaties. Hiervoor hoeft het normale display dan niet ingeschakeld te worden. Het monochrome display is reflectief gemaakt, waardoor deze beter zichtbaar is als er meer omgevingslicht aanwezig is. 

Via de eigen website laat Notion Ink weten dat de Adam II tablet sinds een aantal dagen in onder meer Duitsland verkocht wordt. De adviesprijs bedraagt 219 euro voor de wifi-only-versie en 249 euro voor de 3G-versie. Bij Nederlandse retailers hebben we de tablet nog niet kunnen vinden maar via de website van de fabrikant kan de tablet wel reeds besteld worden. Houd wel rekening met douane- en importkosten aangezien de tablet uit India komt.

 • Delen:

Reacties

 1. caruso vincenzo
  31 juli, 2018 om 20:10

  geachte,
  ben op zoek naar een tablet van zo een 19 inch.
  gewoon om muziekteksten met akkoorden in te plaatsen.
  bestaat of heeft u zoiets?

  caruso Vincenzo
  hovenierslaan 7
  3600 genk
  0475 90 13 87

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.