Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nvidia onthult Tegra K1 64-bit processor voor tablets en smartphones

Geschreven door
Geplaatst op6 januari 2014, 10:38 CategorieHardware

Nvidia heeft zoals verwacht tijdens CES 2014 haar nieuwste mobiele processor gepresenteerd. Echter gaat het niet om de Tegra 5 maar om de Tegra K1, een 64-bit processor met 192 grafische kernen.

Nvidia heeft afgelopen nacht in de VS groots uitgepakt en spreekt zelf van een revolutie op het gebied van mobiele processoren. Omdat de stap tussen de Tegra 4-chip van vorig jaar en de nieuwe chip zo groot is heeft de chipfabrikant besloten niet de naam Tegra 5 maar Tegra K1 te gebruiken. De processor komt niet alleen in een 64-bit variant maar beschikt ook over den krachtige Kepler grafische processor die voorheen voor desktops ingezet werd.

Met name op het gebied van grafische prestaties moet de Tegra K1 flinke verbeteringen bieden ten opzichte van zijn voorganger. Nvidia heeft de chip voorzien van maar liefst 192 grafische kernen waardoor deze, volgens de chipfabrikant, zelfs krachtiger is dan de grafische processor van de PlayStation 3 en Xbox 360. De chip biedt ondersteuning voor Unreal Engine 4 en kan hierdoor grafisch geavanceerdere games draaien. In onderstaande video wordt de chip gedemonstreerd.

De Nvidia Tegra K1-processor komt in een 32-bit en een 64-bit variant. De 32-bit versie beschikt over vier ARM Cortex A15 kernen met een kloksnelheid van 2.3GHz welke vergezeld worden door een Cortex A15 kern met een lagere kloksnelheid. Deze energiezuinige kern wordt ingezet voor taken die minder processorkracht vereisen. De 32-bit versie moet de komende maanden in tablets en smartphones verschijnen. De 64-bit versie is een dualcore-chip met een maximale kloksnelheid van 2.5GHz en wordt in de tweede helft van dit jaar in de eerste tablets en smartphones verwacht.

 • Delen:

Reacties

 1. ANL
  06 januari, 2014 om 13:05

  woowww….dit is wel erg lekker hoor :) wat een power en snelheid !! Nvidia is weer helemaal terug…ben wel benieuwd naar de prijs en dus wat een tablet met deze chip gaat kosten…ik vrees TE DUUR !!

 2. Karim
  07 januari, 2014 om 19:37

  ik ben idd ook bang voor hoge prijzen, al was die tegra note met tegra 4 lekker goedkoop, wie weet maken ze een opvolger voor deze tegra note?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.