Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Prijs en specificaties goedkope Galaxy Tab 3 Lite duiken op

Geschreven door
Geplaatst op15 januari 2014, 10:43 CategorieAndroid

Dat Samsung aan een goedkopere Galaxy Tab 3 tablet werkt was door de grote hoeveelheid geruchten en lekken inmiddels wel duidelijk. Vandaag heeft de Koreaanse fabrikant echter ook zelf het bestaan van de goedkope tablet bevestigd.

Samsung Galaxy Tab 3 Lite

In Polen is de tablet, welke gaat onder modelnummer SM-T110, bij een webwinkel online verschenen en Samsung zelf heeft de handleiding van de tablet reeds online gezet. De specificaties kunnen dan ook allemaal bevestigd worden en tonen aan dat we te maken hebben met een licht aangepaste versie van de Galaxy Tab 3 (7.0).

De tablet beschikt over een 7-inch lcd display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels en draait op een Marvell PXA986 dualcore-processor met een kloksnelheid van 1.2GHz. Verder vinden we onder de motorkap 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslaggeheugen dat middels een microSD-kaart uitgebreid kan worden.

Galaxy-Tab-3-Lite

Ook is de tablet voorzien van een 2 megapixel camera aan de achterzijde, wifi en Bluetooth 4.0 voor draadloze communicatie, gps voor locatiebepaling en een 3.600mAh accu. De Galaxy Tab 3 Lite heeft een gewicht van 310 gram en een afmeting van 193 bij 117 bij 9,7 millimeter. Het geheel draait op Android 4.2 Jelly Bean met daar overheen Samsung’s TouchWiz interface.

Prijs en beschikbaarheid

De wifi-only versie van de Galaxy Tab 3 zou voor een omgerekende prijs van 120 euro in Polen verschijnen. De 3G-versie krijgt een prijs van omgerekend 193 euro. Voor rond de 120 euro zijn inmiddels aardig wat tablets te vinden die over een hogere resolutie en een betere processor beschikken dus het is de vraag of Samsung met dit budgetmodel niet een paar maanden te laat is.

 • Delen:
Samsung Galaxy Tab 3 (7.0)
Android Jelly Bean (4.1)

Reacties

 1. nabil
  15 januari, 2014 om 16:03

  krijgt deze tablet ook een voor camera

  • Martijn Chel
   15 januari, 2014 om 16:15

   Zo te zien niet.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.