Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Promotievideo bevestigt Android 4.4 KitKat voor de Acer Iconia B1-720

Geschreven door
Geplaatst op24 januari 2014, 11:39 CategorieAndroid

Tijdens CES 2014 presenteerde Acer twee nieuwe Android tablets; de Iconia A1-830 met 7.9-inch display en de Iconia B1-720 met 7-inch display. Van dit laatste model is deze week een promotievideo gepubliceerd waaruit we op kunnen maken dat de tablet voorzien zal worden van Android 4.4 KitKat.

De Acer Iconia B1-720 is een update van de in 2013 gelanceerde 7-inch budgettablet van het bedrijf. Het toestel is voorzien van weinig indrukwekkende specificaties als een 1.024 bij 600 pixels resolutie, een MediaTek dualcore-processor met een kloksnelheid van 1.3GHz, 1GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen. Ook beschikt de tablet over een microSD-kaartlezer om het geheugen uit te breiden, een webcam aan de voorzijde, optioneel 3G en een batterijduur van 5 uur. In onderstaande video worden de belangrijkste kenmerken van de tablet getoond.

Uit de video kunnen we niet alleen de belangrijkste features halen, ook blijkt dat deze Acer tablet voorzien zal worden van het recente Android 4.4 KitKat. Acer gaf tijdens de presentatie van de Iconia B1-720 aan dat de tablet standaard met Android 4.2 Jelly Bean geleverd zou worden maar een update lijkt dus inmiddels beschikbaar. Of deze al geïnstalleerd wordt voordat de tablet in de Nederlandse winkels ligt is niet duidelijk. Mogelijk wordt deze Over The Air (OTA) uitgerold. Het is niet bekend of ook andere tablets van Acer deze update krijgen.

Acer-Iconia-B1-720

De Acer Iconia B1-720 met 16GB aan opslaggeheugen heeft een adviesprijs van 129 euro en moet binnen enkele weken in Nederland te koop zijn. De Acer Iconia B1-721 beschikt daarnaast over een 3G-module voor mobiel internet en heeft een adviesprijs van 179 euro.

  • Delen:
Acer Iconia B1-720
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.