Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Qualcomm laat notities en tekeningen van papier op tablet verschijnen

Geschreven door
Geplaatst op4 januari 2014, 11:33 CategorieHardware

CES 2014 is niet alleen interessant door de nieuwe tablets die er gepresenteerd worden. Ook fabrikanten van hardwarecomponenten tonen hun nieuwste technieken en ontwikkelingen. Zo laat chipfabrikant Qualcomm een nieuwe techniek zien waarmee notities en tekeningen die op papier gemaakt worden direct op de tablet overgenomen worden.

Tijdens CES 2014 demonstreert Qualcomm haar nieuwste processor, de Snapdragon 805-chip. Deze chip beschikt over verschillende nieuwe technieken, waaronder Ultra Sound NotePad. In combinatie met een tablet, in dit geval nog een aangepaste versie voor ontwikkelaars, kan middels ultrasonische geluiden datgene wat een pen op papier zit in realtime op een tablet weergegeven worden. De speciale pen beschikt een ingebouwde microfoon die de geluiden opvangt waarna ze omgezet worden in bewegingen van de gebruiker. Onderstaande video maakt duidelijk wat de techniek precies inhoudt.

Eerdere oplossingen maakten het mogelijk om met de pen een tekening of notities ‘op te nemen’ en later in een app te openen maar met de techniek van Qualcomm is het in realtime overzetten dus mogelijk. Op de tablet kan, in een bijbehorende app, onder meer de kleur van de pen aangepast worden. Aangezien veel artiesten en andere professionals het tekenen en/of schrijven op papier nog steeds prefereren is dit een interessante ontwikkelingen. Of we de techniek al op korte termijn in tablets of andere apparaten kunnen verwachten krijgen we waarschijnlijk volgende week te horen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.