Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Ramos lanceert dualboot-tablet met Android en Windows 8.1

Geschreven door
Geplaatst op14 januari 2014, 12:25 CategorieAndroid

Afgelopen week introduceerde Asus tijdens CES 2014 de Transformer Book Duet, de eerste dualboot-tablet met zowel Android als Windows 8.1. De verwachting is dat meerdere fabrikanten dit voorbeeld volgen en het Chinese Ramos is de eerstvolgende die een dualboot-tablet uitbrengt.

Ramos heeft deze week de Ramos i10 Pro officieel gepresenteerd. Deze 10.1-inch tablet draait op een Intel Bay Trail Z3770D-processor en beschikt over zowel Android als Windows 8.1. Hoe het schakelen tussen beide besturingssystemen precies in zijn werk gaat heeft het bedrijf nog niet bekendgemaakt. De Transformer Book Duet van Asus kan volgens de fabrikant binnen vier seconden tussen Android en Windows schakelen.

Ramos i10 Pro

De Ramos i10 Pro beschikt over een ips lcd display met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels, 2GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer waarmee het geheugen uitgebreid kan worden, een microUSB-poort, een webcam aan de voorzijde en een 5 megapixel camera aan de achterzijde voor foto’s en video’s. De tablet draait op Windows 8.1 maar welke Android-versie gebruikt wordt is nog niet duidelijk. Over de prijs en beschikbaarheid van de tablet is op dit moment ook nog niks bekend.

 • Delen:

Reacties

 1. Jan Bos
  15 januari, 2014 om 13:46

  Waarom zou ik uberhaupt willen schakelen tussen 2 OS’en ?
  Maw: wat kan ik met de één wat ik met de ander niet kan ?

  Heeft het toegevoegde waarde ?

  • Martijn Chel
   15 januari, 2014 om 13:54

   Android en Windows hebben beiden hun voordelen en nadelen. Zo is het app-aanbod voor Android stukken groter en is Windows weer geschikt voor productiviteit.

  • Carl
   15 januari, 2014 om 15:20

   Wat is er mis met de Best of Both Worlds?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.