Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: Asus Transformer Book T100 (T100TA)

Geschreven door
Geplaatst op30 januari 2014, 13:25 CategorieReviews

De Asus Transformer Book T100 is een hybride tablet met Windows 8.1-software en een zeer aantrekkelijk prijs. Van Asus mag je een hoop verwachten als het gaat om tablets met toetsenbord want ze hebben ondertussen een paar jaar ervaring, en sowieso is hun achtergrond in kleine en betaalbare laptops vrij groot met hun verleden als netbookfabrikant. Na een paar jaar vooral Android hybrides op de markt gebracht te hebben is het nu dus tijd voor een Windows 8 machine, en met een prijs van zo’n 350 euro is de Transformer Book T100 ook nog eens zeer betaalbaar.

Asus Transformer Book T100 – Specificaties

In onderstaande tabel vind je een overzicht van de belangrijkste specificaties van de Asus Transformer Book T100 (T100TA). Zoals je kan zien het is een heel compleet systeem, maar tegelijkertijd ook niet te omschrijven als een echte krachtpatser.

  Asus Transformer Book T100
Scherm 10.1 inch 1366 x 768
Processor Intel Atom Z3740 1.3 GHz
RAM 2 GB
Opslaggeheugen 32 – 64 GB
MicroSD Ja
HDMI Ja
MicroUSB Ja
GPS Nee
Bluetooth Ja, 4.0
Camera’s Webcam, 1.2 MP
Accu 31.5 Wh

Dit alles zit verpakt in een tablet met afmetingen van 263 x 171 x 10.5 mm. Daarnaast is er natuurlijk ook nog het toetsenbord dock dat de boel ongeveer verdubbeld qua gewicht en dikte. Naast een toetsenbord en muisvlak krijg je daarmee ook een USB 3.0-poort, maar geen extra batterij.

Asus Transformer Book T100 – Hardware en design

De Asus Transformer Book T100 is een heel typische 10.1-inch tablet. Om de kosten laag te houden heeft Asus ervoor gekozen gebruik te maken van een plastic behuizing voor zowel de tablet als het toetsenbord. Vooral het glimmende plastic van de tablet ziet er ietwat goedkoop uit, maar gelukkig voelt de tablet wel goed en solide aan. De voorkant biedt natuurlijk ruimte voor het ips-paneel omrand wordt door vrij forse zwarte randen (bezels) en beschermd wordt door een glasplaat.

Asus-Transformer-Book-T100-review-design-back

Opvallend is dat op deze Asus Transformer Book T100 geen Windows 8 ‘start-knop’ te vinden is aan de voorkant (wel een logo, dat 99 procent van de gevallen ook een knop is) maar dat deze knop aan de zijkant van de tablet is verwerkt. De tablet is met 10.5 mm niet superdun en met 550 gram ook niet bijzonder ligt, maar zoals gezegd resulteert het uiteindelijk wel in een goed aanvoelend pakketje. De verschillende uitsparingen die er zijn om de tablet te verbinden/docken met het toetsenbord zijn in dit geval ook goed afgewerkt, en in tegenstelling tot andere Asus hybrides dus niet voorzien van net iets te scherpe randjes.

Asus-Transformer-Book-T100-review-design

Display

Het scherm van de Asus Transformer Book T100 is een ips lcd-paneel met een formaat van 10.1-inch en heeft een resolutie van 1366 bij 768 pixels. Vrij standaard voor een Windows 8 tablet uit deze prijsklasse. Waar we normaal wat minder vergevingsgezind zijn als het gaat om ‘lage’ resolutie schermen is de impact op Windows 8 apparaten wat beperkter. De moderne omgeving met strakke lijnen (tegels) vraagt niet per se om hoge resoluties en in de desktopomgeving is  een hoge resolutie vaak ronduit problematisch vanwege Windows’ beperkte mogelijkheden om content goed te schalen. Natuurlijk missen we de pixels wel als het gaat om het renderen van teksten en afbeeldingen, die er gewoon minder scherp uitzien en minder detail weergeven.

Asus-Transformer-Book-T100-review-display

Qua kleurweergave, kijkhoeken en contrast is het scherm een keurige middenmoter. De kleuren komen natuurlijk over terwijl de zwartwaarden wat te wensen overlaten, en de kijkhoeken zijn voor normaal gebruik prima te noemen. Het komt ook nog maar zelden voor dat we een ipspaneel tegenkomen die echt onder het gemiddelde scoort en daarmee dus teleurstelt. Het scherm van de Asus Transformer Book T100 is wat dat betreft een prima aan de verwachtingen oplevend scherm, zeker als we het prijspunt van 350 euro in ons achterhoofd houden.

Connectiviteit

Zoals zoveel van Asus’ producten heeft de Asus Transformer Book T100 ook een mooi en compleet aanbod aan aansluitingen, zowel bedraad als draadloos. Op de tablet zelf vind je verreweg de meeste aansluitingen; microUSB, microSD en microHDMI zijn de kleinste aansluitingen. Daarnaast is er natuurlijk een klein microfoontje en een plek om je koptelefoon aan te sluiten. Qua knoppen is er een aan/uit knop, volumeregelaar en de al eerder genoemde opvallend geplaatste Windows 8-button.

Asus-Transformer-Book-T100-review-aansluitingen

Draadloze verbindingsmogelijkheden zijn er in de vorm van een moderne dual-band Wifi-chip die ondersteuning biedt voor 802.11 a/b/g/n (geen ac) en Bluetooth 4.0. Mobiel internet (3G en 4G) en GPS missen helaas wel op de Asus Transformer Book T100. Ook heeft deze tablet geen NFC, maar dat vinden we al een stuk makkelijker te vergeven.

Audiokwaliteit

De stereo speakers die aan de achterkant van de Asus Transformer Book T100 verwerkt zitten doen opvallend goed hun werk. Dat is bijzonder want speakers op tablets zijn meestal niet echt heel indrukwekkend, al heeft Asus deze truc al eerder weten uit te halen met hun MeMO Pad FHD. Natuurlijk blijven het tablet speakertjes en dus moet je niet al te veel verwachten, maar over het algemeen kan je zeggen dat de speakers op deze tablet lekker hoog gezet kunnen worden qua volume en de tonen dan goed blijven weergeven (weinig tot geen vervorming). Voor de echte serieuze toepassingen is er natuurlijk altijd een koptelefoonaanlsuiting of Bluetooth-verbinding beschikbaar.

Camera

Om de kosten te drukken heeft Asus gekozen voor een enkele camera op de Transformer Book T100, eentje aan de voorkant. De 1.2 megapixel tellende camera is geen hoogvlieger en zeker in minder dan perfect verlichte omgevingen zijn de kiekjes grauw en wazig, maar over het algemeen is deze 720p camera prima in bruikbaar voor het voeren van een een Skype-gesprek of iets vergelijkbaars.

Accuduur

De accuduur van deze Asus Transformer Book T100 is wat mij betreft niet anders dan als indrukwekkend te omschrijven. Het komt gewoon niet of zelden voor dat ik een Windows 8 machine gebruikt hebt die 10 uur mee kan op een enkele lading. Windows 8 apparaten die de volledige versie van Windows draaien, en dus niet de RT-variant, zijn in dat opzicht nog zeldzamer. Dat Asus ervoor gekozen heeft geen accu in het toetsenbord dock te verwerken begrijp ik dus wel, zeker omdat het ongetwijfeld weer een maatregel is geweest die het prijspunt van 350 euro mogelijk heeft gemaakt. Kortom, de gemiddelde gebruiker kan zeker een dag vooruit met deze hybride.

Toetsenbord dock

Het toetsenbord dock is het element waar Asus’s verleden als netbook fabrikant de kop weer opsteekt, en juist daardoor is het wat mij betreft moeilijker te verkroppen dat er ‘weinig’ geleerd is van het verleden. Natuurlijk is het logisch dat de afmetingen van de het toetsenbord beperkt worden door het 10.1-inch scherm dat in de Asus Transformer Book T100 zit, maar de drang om zes rijen toetsen te verwerken in de beperkte ruimte vind ik onbegrijpelijk. Het is daarmee een volledig toetsenbord, inclusief de functie-knoppen, maar tegelijkertijd hebben de echt belangrijke knoppen een kleiner formaat gekregen om ruimte te bieden aan de zesde rij. Ik zie gewoon liever iets grotere toetsen. Toch is het na een tijdje wennen best mogelijk om met redelijke snelheid te tikken op het toetsenbord, maar als echte tekstverwerker zie ik deze hybride niet. Ik snap overigens ook niet waarom een fabrikant als Asus er niet voor kiest om een 10.6-inch scherm te gebruiken op een machine als deze, dat biedt naast wat extra schermruimte tegelijkertijd ook wat meer ruimte voor een ‘echt’ toetsenbord (een keuze die Microsoft zelf wel maakt met de Surface tablets).

Asus-Transformer-Book-T100-review-dock

Het trackpad (muisvlak) is ok maar niet bijzonder goed. De multi-touch gebaren zoals scrollen en Windows specifieke trucjes werken prima maar door de beperkte afmetingen van dit muisvlak trigger je juist deze specifieke swipes (bijvoorbeeld het switchen tussen apps) een tikje te vaak. Gelukkig is het touchscreen altijd in de buurt om betere en fijnere controle te bieden.

Asus-Transformer-Book-T100-review-docking

De Asus Transformer Book T100 heeft al een knappe accuduur en dus begrijp ik de keuze van Asus om geen extra accu in het toetsenbord te verwerken. Oplettende lezers zijn misschien wel gerust gesteld qua accuduur maar maken zich nu zorgen over de gewichtsverhouding. Toch heeft Asus daar ook op gelet (en geleerd van het verleden) en is dit systeem goed in balans. Het dock is dus zwaar genoeg, ondanks het ontbreken van die accu. Wel is er een volledige formaat USB 3.0 in het dock te vinden, welke natuurlijk erg handig is als het gaat om het aansluiten van een accessoire.

Asus Transformer Book T100 – Software

De Asus Transformer Book T100 (T100TA) draait op Windows 8.1 en Asus heeft eigenlijk haast niets toegevoegd aan de standaard installatie van deze software. Omdat we het hier over een hybride tablet is het goed om even hardop uit te spreken dat deze machine op de volledige versie van Windows draait, en je dus de mogelijkheid hebt om zelf allerlei software te installeren in de zowel de moderne omgeving (via de Windows Store) als in de desktopomgeving.

Zeker in tabletvorm zul je de meeste tijd doorbrengen in de moderne omgeving, die met de tegeltjes. De meeste toepassingen die je voor dit type apparaat kunt verzinnen zijn standaard al mogelijk, maar het is natuurlijk altijd aan te vullen met apps die je kan installeren via de Windows Store. Er komt steeds meer beschikbaar maar de groei is niet zo explosief als we zagen bij iOS en Android. Het aanbod van programma’s voor de desktopomgeving is natuurlijk wel enorm en biedt dus een onmeetbaar aantal mogelijkheden aan de Asus Transformer Book T100. Natuurlijk moet je er wel rekening mee houden dat de Intel Atom-processor niet een optimale krachtbron is als het gaat om software als Photoshop en vergelijkbare krachtvreters. Qua resolutie is het goed om te weten dat de 1366 bij 768 pixels je beperken tot twee naast elkaar draaiende apps in de moderne omgeving (snap views). Natuurlijk kan je met deze modernste versie van het Microsoft besturingssysteem wel zelf bepalen hoe breed elk van de vensters is.

Asus-Transformer-Book-T100-review-software

Een groot voordeel en kostenbesparing komt in de vorm van Office Home & Student edition. Microsofts Office pakket is en blijft gewoon één van de meest populaire opties in zowel het bedrijfsleven als het onderwijs en het is dus gewoon erg handig dat je meteen toegang hebt tot de kracht en mogelijkheden van dit pakket.

Het enige dat Asus qua software toegevoegd heeft aan de Asus Transformer Book T100 is de Asus web storage app/integratie. Bij aanschaf van de tablet krijg je een gratis een jaar lang onbeperkt de ruimte, daarna zal je wel moeten gaan lappen voor gebruik van de Asus web storage. In eerste instantie krijg je daar dus redelijk wat pop-ups en registratie vragen voor, maar ze zijn vrij makkelijk te negeren en weg te klikken mocht je een dienst als Dropbox prefereren.

Asus Transformer Book T100 – In gebruik

Als tablet is de Asus Transformer Book T100 echt prima bruikbare en breed inzetbare tablet, zeker omdat je de mogelijkheid hebt om ook software voor de desktop te gebruiken. Juist op die momenten merk je extra hoe groot de toegevoegde waarde van een toetsenbord en trackpad is. Het blijft gewoon de beste manier om de ouderwetse desktop-interface te manipuleren. Het toetsenbord houdt echter het karakter van een netbook en zoals gezegd heb ik er moeite mee het als aanrader te zien voor gebruikers die echt enorm veel tekstverwerking willen gaan doen. Maar om een half uurtje mail te verwerken en aanpassingen te maken in Office documenten voldoet het prima. Een dissertatie schrijven lijkt me echter niet een perfect plan (aantekeningen tijdens college weer wel). Ook deze review is geschreven op de Asus Transformer Book T100, maar niet zonder enige frustratie over de iets te kleine toetsen.

Asus-Transformer-Book-T100-review-gebruik

De verbinding tussen tablet en toetsenbord is prima en hoewel een heel klein beetje wiebelruimte is valt het in vergelijking met andere (Asus) hybrides enorm mee. Ook moet het nogmaals gezegd worden dat Asus goed heeft gelet op de balans tussen de twee onderdelen, de zware tablet zit stevig genoeg in het dock om niet zomaar achterover te vallen en comfortabel gebruikt te worden op schoot.

Prestaties

Met de Intel Atom Bay Trail-processor en 2GB aan werkgeheugen combinatie is wat mij betreft – zeker voor deze formfactor – een prima balans geslagen tussen prestatie en accuduur, zonder in de mogelijkheden te snijden (RT ik kijk naar jou!). Niemand die serieus met Photoshop bezig is of zichzelf als gamer omschrijft zal deze machine serieus moeten overwegen. Voor de standaard toepassingen die je op een budget laptop uit wilt voeren is er meer dan genoeg kracht aanwezig, en zelfs flash draait heel aardig op deze Asus Transformer Book T100. Voor het overgrote deel van zaken die je op een tablet wilt doen de Asus Transformer Book T100 ook meer dan geschikt, wat het pakketje dus compleet maakt. We moeten niet vergeten dat deze tablet een uur of 10 meegaat op een enkele lading, anderhalf jaar geleden was dit nog ongehoord voor een Windows machine.

Asus Transformer Book T100 – Conclusie

Asus heeft met de Asus Transformer Book T100 een heel interessante netbook/tablet hybride op de markt gebracht. Het zijn niet de prestaties, de materialen of gebruikte onderdelen die enorm positief opvallen. Het is juist dat het allemaal zo erg meevalt, kijkend naar de 350 euro die deze machine kost. Het prijskaartje is zonder meer het meest opvallende aan deze hybride tablet. De kosten die bespaard zijn op de behuizing, het scherm en de camera zijn daarmee heel gemakkelijk te vergeven. Dat Office standaard met deze tablet geleverd wordt (normaal zo’n 100 euro) moet zelfs de twijfelaars overtuigen van de enorm aantrekkelijke prijs- kwaliteitverhouding waar Asus in de vorm van de Asus Transformer Book T100 (T100TA) mee komt.

Minpunten

 • Relatief lage resolutie
 • Geen bijzondere prestaties
 • Toetsenbord en trackpad zijn net te krap voor intensief gebruik

Pluspunten

 • Zeer aantrekkelijk geprijsd
 • Compleet pakket met toetsenbord
 • Office wordt gratis meegeleverd
Tablets Magazine
Beoordeling
8.510Sam Rijverproduct
 • Delen:
ASUS Transformer Book T100 (T100TA)
Windows 8

Reacties

 1. H Don
  30 januari, 2014 om 21:13

  Leuke review van Book T100.
  Maar kunt U mij vertellen of er nu wel of niet GPS op zit.
  In tech info staat GPS Ja en in de tekst staat Bluetooth 4.0. Mobiel internet (3G en 4G) en GPS missen helaas wel op de Asus Transformer Book T100.
  met vriendelijke groet henk don

  • Martijn Chel
   30 januari, 2014 om 23:17

   Excuus, dat was een foutje in de specs. Er zit geen gps op.

 2. Gerard
  31 januari, 2014 om 9:53

  Wat mij betreft is er net iets te veel bezuinigd om deze tablet interessant te maken. Daarbij komt dat in NL (nog) alleen de 32Gb versie wordt verkocht en dat is echt te weinig om een bruikbaar W8 computer te zijn. Jammer, met 64Gb, full HD én GPS had ik deze tablet voor € 100,- meer onmiddellijk gekocht.

  • H Don
   01 februari, 2014 om 11:37

   Dat Full HD is ook niet alles dan zit je weer met het opschalen enzo.

 3. Rio
  01 februari, 2014 om 9:09

  Waar is de T100 nog op voorraad?

  • Martijn Chel
   01 februari, 2014 om 12:22

   Zo te zien vrij wel nergens op dit moment.

   • Jantien Strijland
    29 augustus, 2014 om 12:54

    Hallo Martijn,

    Je schreef dat er gratis Office op zit. Maar die is maar 30 dgn. geldig. Klopt dat?
    Of doe ik iets verkeerd?

    En weet jij zo wat de schakelknop is tussen toetsenbord en touchscreen toetsenbord?

    Ik hoor graag van je.
    Gr., Jantien Strijland

   • Martijn Chel
    29 augustus, 2014 om 13:04

    Als het goed is niet. Welk typenummer heb je exact? Office zou gratis te gebruiken moeten zijn maar het kan zijn dat nieuwe modellen alleen een jaarabonnement op Office 365 bieden.
    De schakelknop kan ik je zo niet zeggen. Dat moet Sam (reviewer) even checken als hij dat nog weet.

  • Sam
   29 augustus, 2014 om 13:30

   De licentie voor office zit als een van de losse papiertjes/paperassen in de doos. Die trial versie heeft als het goed is ook een knop met “ik heb al een licentie gekocht”.

 4. Rio
  01 februari, 2014 om 16:22

  Ja inderdaad. Is het test exemplaar niet te koop :) ?

  • Martijn Chel
   01 februari, 2014 om 18:05

   Helaas, die gaat weer terug naar Asus :)

 5. Harold
  04 februari, 2014 om 19:24

  Ik ben al weken op zoek naar deze T-100 en is nergens te krijgen. Heb hem afgelopen zaterdag besteld bij de MediaMarkt in de BTW actie en betaal € 289,– netto, dus het wachten waard. Scheelt toch weer € 60,–

  • arno
   12 februari, 2014 om 3:33

   Ik zou het maar annuleren.
   Ik heb er een gehad al toen hij net uit was van bol maar het scherm heeft bleeding(je ziet licht door laten in scherm, soort van vlekken).
   Ze hebben dus naar jaren hier niet van geleerd.
   regelmatig vastlopers.
   En de achterkant is heel makkelijk indrukbaar.
   En als je op het touchpad hard zou drukken om te klikken gaat onderkant op en neer.
   De vingers die je achterop krijgt worden gewoon hele vieze plekken.
   Ik heb er totaal 3 gehad allemaal met problemen.
   De service van Asus is een DRAAK van jewelste in Nederland.
   Ga forums maar eens af.

   • Rio
    13 februari, 2014 om 10:34

    Wow. Serieus? Damn was nog aan het wachten want nergens verkrijgbaar. Ik zie wel overal positieve reviews. Hmm dan maar kijken naar de HP Omni 10.

   • Chantal
    21 februari, 2016 om 10:52

    Een drama!
    Begin er niet aan,ik heb niks anders dan vastlopers met die van mij.
    Ik kan op een of andere manier geen wifi apparaat gekoppeld krijgen wat ik ook probeer.
    Batterij gaat hooguit 3 uur mee,waarvoor hij al opgestuurd is geweest maar nog steeds hetzelfde.
    Nou krijg ik windows updates niet meer geïnstaleerd.
    Ik kan geen systeemherstel doen want er missen programma’s??
    Ik word er helemaal chagarijnig van.
    Ik ga hem weer maar terugbrengen en kijken hoe en wat….

 6. Arno
  14 februari, 2014 om 1:56

  Ja serieus.
  Ik heb zelf ook een hybrid geprobeerd van HP De pavillion x2 13.
  Behoorlijke kwaliteit.
  harder plastic.
  Accu gaat redelijk mee.6 a 7 uur.
  Prestaties van de processor AMD A6 1250 liggen echter vooral bij flash websites en data kopieren, programma’s installeren achter bij de asus weer.trager dus.
  Ook een groot nadeel , de vreselijke loeier van cpu fan.

  De Omni 10 heb ik ook getest al,behoorlijke prestaties door de nieuwe Atom.
  Echter ook de achterkant is plastic, wel beter als de Asus zeker,maar he blijft voelbaar plastic.

  De HP Envy X2 was van klasse kwaliteit, maar die cpu he, traag.
  En zo kan ik nog wel even verder gaan.

  Maar als je gewoon wacht tot ze de HP Spectre X2 in prijs gaan dumpen, zit je goed !

  Snel , kwaliteit, “normale” desktop cpu.

  Ik wacht wel even een half jaar nog.
  En ga mij niet meer verslikken in die “goedkope” tablets.

  Succes !

  • Arno
   14 februari, 2014 om 1:59

   Of ik wacht nog iets langer want Windows 8.2 komt er wellicht dit jaar al aan.
   En Intel komt weer met nieuwe cpu’s, die naar verluid echt langere accuduur en prestaties hebben.

   • Rudie
    20 februari, 2014 om 20:19

    Ja en als 8.2 er is, komt 8.3 eraan , dus kun je daar beter op wachten, zo blijf je wachten en koop je niets. Wel lekker goedkoop ;-)

 7. Dirk
  06 augustus, 2014 om 1:03

  Mijn ervaringen zijn de volgende. Ik heb in april 2014 de 32GB versie met 500 GB Harddisk in het toetsenbord gekocht. Ondanks dat ik al gelezen had over de vette vingers, matig bouwkwaliteit en dito toetsenbord. De prijs, MS office en het eens ervaren van Windows 8.1 waren voor mij doorslaggevend, om dit apparaat te kopen en mogelijk ook als opvolger van mijn 4 jaar jonge Acer 13,3″ laptop te zien. Zeker nu ik tot 2x toe problemen kreeg bij het plaatsen van een grotere hardeschijf in mijn laptop, of eigenlijk sshd van 500 gb ter vervanging van de 160 gb die er in zat. Plaatsing van dde sshd (een HD met ssd chip die hetm sneller maakt) leidde vreemd genoeg tot 2x toe tot problemen na telkens ongeveer een maand. Mijn laptop heb ik overigens in desktopsituatie (als hij op het bureau staat) aangesloten op een groot 23 inch scherm en voorzien van een toetsenbord via een van de 3 USB uitgangen. Maar dat dus over mij Acer met overigens heeel prettig toetsenbord!)

  Het Asus product voelt niet stevig aan.
  De achterkant is inderdaad zeer makkelijk indrukbaar. En links halverwege liggende in je hand in de liggende stand kraakt het plastic bij minimale druk!

  Gebroken scherm bij vervoer…
  Met gesloten keyboard heb ik het product vervoerd in een rugzak met nog wat andere spullen. Ter bescherming nog wat tijdschriften tussen gedaan, maar door ‘overmatige druk’ volgens de techn dienst van Asus(vermoedelijk vanuit de achterkant of misschien wel over het hele apparaat heen?) is het glas gebroken! Ik had van te voren de Klantenservice gebeld/gemaild; als het druk is, waarop het leek gezien mijn verhaal dat ik de medewerker verteld, dan zal het wel gerepareerd worden. Daarachter toch nog een zin die dat weer wat afzwakte; onjuist gebruik. Opsturen naar technische dienst om dit te bepalen. Inclusief 75 euro onderzoekskosten koste me dat 212 euro… En het maken van een backup en herstel daarvan.

  Service/ garantie is in die zin matig. Ik zou willen stellen dat het apparaat eigenlijk een te slechte bouwkwaliteit heeft om veelvuldig en zonder omhalen te worden vervoerd.
  Er worden geen waarschuwingen gegeven over vervoer. Dat is, stelt men juridische gezien niet nodig, is een verantwoordelijkheid van de eigenaar… die denkt dat hij een mobiel product heeft gekocht, die je mobiele lifestyle kan transformen… zo wil de reclame namelijk.

  Het toetsenbord; dat is inderdaad wat klein.
  Het indrukken van de (niet zichtbare) muispadtoetsen gaat gepaard met een nare klik. Gelukkig kan je ook dubbel aanraken op het touchpad. Dat betekent ook een muisklik.

  Flexibilteit/standhoek scherm
  Het scherm zou ik verder naar achteren willen plaatsen, maar dat kan niet. De hoek zal gelimiteerd zijn vanwege het gewicht van het tabletdeel t.o.v, het toetsenbordje.

  Op dit moment (juli/aug 2014) is inmiddels Acer Switch een aardige concurrent, met beter/helderder scherm (handig voor buiten), steviger behuizing en prettiger toetsenbord volgens mij. Accuduur is wel wat minder. En het scherm laat zich aanklikken via magneten. Soms komt het even scheef te zitten, heb ik gelezen in reviews en ervaren in een winkel. Voordeel is dat het scherm omgedraaid te monteren is en qua stand sowieso veel flexibeler is. Speakers, die bij Asus dus best goed zijn, zitten bij Acer aan voorkant waarmee de tablet iets minder symetrisch is.

  De prijzen van Asus zijn mede door de komst van deze concurent inmiddels ook al dalende.
  319 / 329 euro zie ik nu al geregeld vaak voor de basis 32 GB versie.

 8. Kees
  21 augustus, 2014 om 19:05

  Tablet is net nieuw lig nu aan de stekker.
  Wordt met de camera de webcam bedoeld?? Ik zie geen camera aan de voorkant? Het zal toch niet waar zijn?

 9. johnny
  05 september, 2014 om 16:25

  als je graag problemen wil met een tablet dan moet je een asus T100 aankopen , ook kan je geen apps meer installeren op je een sd kaart sinds de update naar win 8.1 wat dit toestel totaal nutteloos maakt gezien de zeer kleine SSd geheugen waarover me beschikt op dit toestel, wat maakt dat je weldra zelfs de updates niet meer zal kunnen installeren, met andere woorden dit toestel is een nutteloze aankoop.

 10. Henk
  30 januari, 2015 om 22:34

  Heb ook een Asus T100 probleem ik kan geen update’s meer laden
  ssd schijf is niet te vervangen of uit te bouwen
  Het gratis office prog. moet er af om window8.1 te laten draaien (updaten)
  Of heeft er iemand een goed idee

 11. janneke
  24 mei, 2015 om 19:03

  Beste,
  De mijne heeft ineens, van t ene op t andere moment, geen zin meer om op te starten. Ik kan op de aan/uit knop drukken zo veel ik wil, maar er gebeurt niks. Accu lijkt gewoon op te laden.
  Iemand die dit herkent? En evt een oplossing heeft? Bedankt!

  • cat
   01 juli, 2015 om 0:01

   als je dit leest: koop hem niet. hij is over het algemeen zeer makkelijk in gebruik en hij is lekker snel. geheugen is bijna niets en zorg alsjeblieft dat je een usb heb oid waar je altijd back-ups op kan maken. die van mij is er een keer mee gestopt uit het niets. hij reageerde nergens meer op. bij de mediamarkt kunnen ze er niets mee dus hij moest meeteen terug naar asus. 3 weken kwijt en je krijgt hem leeg terug. mijn fout was dat ik geen back-up had gemaakt. daar heb ik nu dus wel van geleerd. Sinds gisteren heb ik het probleem dat hij niet meer oplaadt. hij is 4 keer achter elkaar uitgevallen terwijl hij nog vol genoeg was (rond 67%). nu heeft hij vandaag weer de hele dag aan de oplader gelegen, ik kon hem alleen nog opstarten met de oplader erin. hij geeft ook aan dat hij oplaad alleen zie ik hem alleen maar leeglopen. waarschijnlijk is de accu dus kapot. en die accu zit diep verstopt, die kunnen ze bij geen enkele computer winkel maken, dus moet hij weer terug naar asus. waardeloos ding..

  • stella van venrooij
   11 oktober, 2015 om 16:28

   is je probleem al opgelost? de mijne heeft hetzelfde!!!! drama al mijn colleges staan erop!!!!

 12. KRUL S
  09 juni, 2015 om 17:32

  WAAROM KAN IK MIJN USB STICK NIET LEZEN DIE IS AANGESLOTEN VIA MICRO USB KABELAANSLUITING, WIE HEEFT OPLOSSING?

  • Maarten
   09 oktober, 2015 om 15:59

   Een usb stick aansluiten gaat niet werken via de micro usb poort. Dit is alleen voor het opladen en om hem op een ander apparaat aan te sluiten. (zoals bijvoorbeeld je pc). Je kunt uiteraard wel je usb stick in het toetsenbord stoppen. En als je meerder apparaten wilt aansluiten gebruik dan een usb hub.

 13. Sander
  18 juni, 2015 om 13:16

  De T100 bevalt mij prima en heb tot nu toe ook geen enkel probleem gehad.
  Het punt met dit apparaat is dat je verwachtingspatroon moet kloppen met wat de T100 biedt.
  Het is geen krachtige machine met top materiaal en prestaties.
  Die moet je ook niet verwachten voor dat geld.
  Je krijgt er handig apparaat voor waarmee je op de bank kunt zitten, een Office pakket kunt gebruiken en je dagelijkse dingen mee kunt doen.
  Wil je meer, meer schijfruimte (alhoewel tegenwoordig alles in de clowd kan) dan zou dit niet jouw keuze moeten zijn.

 14. GB
  24 juni, 2015 om 22:01

  Ik heb nu een T100TA waarbij ineens op de 2e dag het touchscreen niet meer werkt. Zijn er meer mensen met touchscreen problemen? En hoe zou je dit op kunnen lossen?

  • Maarten
   09 oktober, 2015 om 15:57

   Ik heb precies hetzelfde. Moest hem terug sturen naar de winkel waar ze hem gaan onderzoeken. Waarschijnlijk moet hij terug naar Asus. Gelukkig is het allemaal nog wel garantie.

 15. G.G. Bolink
  13 augustus, 2015 om 14:47

  Ik heb de T100TA nu ongeveer een jaar. Alles functioneert naar behoren, behalve de accu: de accuduur is bij verre geen 9 uur en het opladen er van is een ramp. De T100TA laad zo langzaam op dat aangesloten op het lichtnet de accus gewoon leeg raakt en je noodgedwongen je andere laptop weer moet gaan gebruiken om door te gaan.
  Bij niet gebruik ‘loopt’ de accu gewoon leeg.
  Een echte afrader dus.

 16. JanV
  09 april, 2016 om 14:54

  Inmiddels twee jaar de T100TA in gebruik met 64Gb SSD en 500Gb HD in het keyboard. Voldoet prima als compacte laptop die overal mee naar toe gaat.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.