Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: Asus Transformer Pad TF701T

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2014, 19:45 CategorieReviews

In verschillende reviews en artikelen prijzen we Asus voor hun wil om nieuwe dingen te proberen. Nieuwe zaken zoals een smartphone combineren met een grote 10.1-inch tablet (Asus Padfone) of gewoon een kleine tablet combineren met een smartphone (Asus Fonepad 7). Asus was ook één van de eerste fabrikanten die een 10-inch Android tablet combineerde met een toetsenbord dock, om er zo een soort laptop/netbook hybride van de tablet te maken. Asus heeft in de jaren daarop steeds doorontwikkeld en vandaag gaan we kijken naar de huidige top of the line generatie Asus Transformer, de Transformer Pad TF701T.

Transformer Pad TF701T – Specificaties

De ontwikkeling die Asus doorgevoerd heeft de laatste jaren laat zich vooral blijken uit (kleine maar regelmatige) stapjes die gemaakt worden in de kracht van de hardware, terwijl er tegelijkertijd steeds een beetje van het formaat en gewicht afgeschaafd wordt. De huidige specificaties van de de Asus Transformer Pad TF701T en het bijbehorende toetsenbord dock.

  Asus Transformer Pad TF701T Toetsenbord dock
Schermformaat 10.1-inch
Afmetingen 263 x 180 x 8,9 mm 264 x 180 x 7.6 mm
Gewicht 585 gram 570 gram
Resolutie 2560 x 1600
Processor Quadcore Nvidia Tegra 4 1.9 GHz
RAM 2GB
Geheugen 32-64GB
(Micro)SD ja, Micro Ja, Volledig
(Micro)USB ja, Micro Ja, Volledig 3.0
Bluetooth ja, 3.0
GPS ja
Camera’s 1.2 MP webcam en 5MP camera  
Accu 25 Wh 19.5 Wh

Zoals je kan zien hebben we het hier over een moderne tablet met een hoop aansluitingen, zeker als je de SD-kaartlezer en USB poorten van volledig formaat op het toetsenbord meerekent. Het enige dat weer mist op deze tablet is NFC, al vinden we dat minder storend dan het feit dat er weer ‘maar’ Bluetooth 3.0 te vinden is in deze tablet.

Transformer Pad TF701T – Hardware en design

De tablet zelf is gemaakt van luxe materialen, een aluminum achterkant die via afronding doorloopt naar de voorkant, en een voorkant waar Gorilla Glass 2 voor de bescherming van het ips-paneel zorgt. De bezels (zwarte randen rondom het ips-paneel) zijn van het ‘standaard’ 2012-2013 formaat, maar voor moderne tijden misschien toch ietwat groot/breed te noemen. Aan de achterkant is ook een plastic strip verwerkt die niet alleen de 5 megapixel camera behuisd maar er vooral voor is om de WiFi, GPS en Bluetooth signalen de vrije loop te geven. Dit is een van de keuzes waar Asus met eerdere modellen van geleerd heeft.

Asus-TF701T-review-design

Het keyboard dock is gemaakt van plastic en voelt daarmee minder luxe aan als de tablet zelf. Toch is het gebruikte plastic van mooie kwaliteit en voelt het dock goed aan. Vooral van de geborstelde plastic (ja normaal gaat geborsteld gevolgd door aluminium) structuur ben ik fan te noemen. Qua gewicht ligt het ook bijna gelijk met de tablet en dat kom de stabiliteit van de de combinatie echt ten goede. Ook dat is weer zo’n leermomentje geweest in het verleden.

Asus-TF701T-review-aansluitingen

Display

Het scherm op de Asus Transformer Pad TF701T is er eentje van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Het 10.10inch scherm heeft een resolutie van maar liefst 2560 x 1600 pixels en dat maakt een ppi van 229, niet misselijk! Maar zoals je ongetwijfeld weet uit eerdere reviews is resolutie maar één van de onderdelen die een (goed) scherm maken. Het IGZO ips-paneel scoort namelijk ook hoge ogen als het gaat om kleurweergave, kijkhoeken en contrast. De combinatie van (extreem) goede scores op alle gebieden maakt dat dit display een van de beste schermen is dit ik ooit gezien heb op een tablet. Ook is het goed om te zeggen dat dit een van de weinige tablets is die ik van Asus in handen heb gehad waar het scherm niet geplaagd wordt door verschillen licht-lekken, verkleuringen in het scherm die duidelijk zijn op donkere achtergronden.

Maar het is natuurlijk voornamelijk de resolutie die ervoor zorgt dat het scherm zo fijn is om naar te kijken. Met een dergelijke hoge resolutie ziet tekst er gewoon haarscherp uit en zie je meer detail in foto’s. Het kan nogal eens onderschat worden hoe fijn zo’n hoge resolutie scherm is, zeker door gebruikers die nog nooit in aanraking zijn geweest met een ‘retina’ scherm, maar geloof me op mijn woord als ik zeg dat je snel gewend en verwend raakt van en door haarscherpe tekst en afbeeldingen.

Asus-TF701T-review-display

Wat wel weer heel erg jammer is, zeker van een high-end model als deze tablet, is het ontbreken van een oleophobic coating op het scherm. Dit maakt dat de glasplaat op de Asus Transformer Pad TF701T dus enorm gevoelig is voor vingerafdrukken en andere vlekken. In combinatie met het ips-paneel dat relatief ver onder de glazen beschermplaat ligt hebben we redelijk wat last van reflecties en ander belemmeringen van het zicht. Gelukkig kan de helderheid van het paneel in deze Asus Transformer Pad TF701T hoog genoeg om flink te compenseren.

Connectiviteit

Qua connectiviteit biedt de Asus Transformer Pad TF701T een hoop maar uiteindelijk toch net iets minder dan verwacht of gehoopt. Het is vooral het gebrek aan een moderne dual-band (en 5Ghz) WiFi chip en Bluetooth 4.0 dat wat tegenvalt. In plaats daarvan krijg je een WiFi 802.11b/g/n chip op 2.4Ghz, Bluetooth 3.0 en USB 3.0. Voor de microUSB-aansluiting op de tablet zelf is het USB 2.0 maar dat de volledige USB-poort in het dock wel een USB 3.0 poort, aangegeven met een blauw elementje in de poort. Je krijgt via het dock wel de mogelijkheid om een SD-kaart van volledig formaat te gebruiken, naast een microSD kaart die je in de tablet zelf kwijt kan. Ook is er op de tablet een microfoon en microHDMI-aansluiting te vinden. Het ontbreken van NFC is wat ons betreft niet zo’n enorm issue, maar ik kan me voorstellen dat er teleurgestelde potentiële kopers kunnen zijn.

Asus-TF701T-review-aansluitingen-2

Zowel de tablet als het dock beschikt over een 30-pin connector die gebruikt wordt om verbinding tussen dock en tablet te leggen, maar ook voor verbinding met de computer of oplader. In vergelijking met andere Android tablets is het dus jammer dat er een aparte kabel nodig is om deze tablet combinatie op te laden.

Speakers

Het kopje leest speakers maar de Asus Transformer Pad TF701T beschikt over een enkele speaker. De plaatsing is aan de achterkant van de tablet maar aangezien het volume vrij hoog/hard kan is het toch nog een redelijk succes te noemen. De speaker is niet slecht maar ook op geen enkele manier bijzonder. Bij hogere volume’s is de vervorming van het geluid niet noemenswaardig en dat is natuurlijk positief. overigens was “volledig” de enige instelling die ik gebruikt heb qua volume. Aangezien het geluid van de gebruiker wordt gestuurd was dit voor mij de enige manier om toch nog genoeg te horen. Ik had graag gezien dat er een setje stereospeakers verwerkt was in deze tablet, en dat die speakers in de zijkanten van de tablet verwerkt waren. Of desnoods in het keyboard dock waar in principe toch meer dan genoeg ruimte voor zou moeten zijn.

Camera’s

De camera’s op de Asus Transformer Pad TF701T zijn “om te janken” en daarmee bedoel ik dus precies wat je leest. Zelfs voor tablets zijn deze camera’s onder de maat. Asus doet nog zijn best door in beschrijvingen de boel te verbloemen door te roepen dat er een lenselement met f2.2 in de camera verwerkt is zo nog wat meer termen. In praktijk komt het er op neer dat de camera voor geen enkele serieuze toepassing te gebruiken is. Qua verlichting zul je misschien wat tijdens de zonnewende wat aan de camera hebben, maar verder is het huilen met de pet op. Bovenstaande geldt voor de 5 megapixel camera aan de achterzijde van de Asus Transformer Pad TF701T. De 1.2 megapixel webcam aan de voorkant is verassend genoeg van nog mindere kwaliteit, en daar wil ik niet eens creativiteit insteken om te beschrijven.

Asus-TF701T-review-camera

Keyboard dock

Het keyboard dock is één van de belangrijkere en tegelijkertijd saaiste onderdelen van de een Transformer Pad. Helaas lijkt Asus juist op dit onderdeel een beetje gestagneerd te zijn in de ontwikkeling. De enige echte verbetering die ik merk met de eerste generatie(s) is een betere balans tussen het gewicht van het dock en de tablet, zodat het geheel een stuk stabieler te gebruiken is op schoot. De toetsen blijven nog steeds klein aanvoelen, maar dat mag natuurlijk ook niet zo’n verassing zijn aangezien de afmetingen beperkt worden door het 10.1-inch schermformaat. De toetsen zijn zo’n 92 procent van een normaal formaat toetsenbord en na enige tijd kan je er best goed aan wennen. De aanslag van de toetsen is opzicht fijn maar ontbreekt net een beetje weerstand (persoonlijke voorkeur). Omdat er plastic gebruikt is en de toetsen in het midden zorgen voor het meebuigen van het gehele dock is de ervaring toch minder dan optimaal. Ik denk dat je de ervaring het beste kan omschrijven als het tikken op een netbook.

Asus-TF701T-review-dock-2

Het muisvlak (trackpad) dat je op het dock vindt is niet heel groot, maar kent wel ondersteuning voor multitouch gebaren. Er ontbreekt een hardware knop(pen) maar via verschillende taps met je vinger is de boel goed aan te sturen met je vinger. Helaas is er nog wat wat winst te behalen voor Asus qua betrouwbaarheid. Ik heb regelmatig de tablet los moet trekken en opnieuw verbinden om de aanwijzer van de muis weer tevoorschijn te toveren, ook op momenten dat de toetsen zelf nog wel herkend werden.

De verbinding tussen dock en tablet blijft ook ietwat problematisch. Het scharnier is vrij fors en heeft drie plekken waar de daadwerkelijke verbindingen gemaakt wordt; via de 30-pin connector en twee speciale elementen die aan weerszijde van de dock-connector verwerkt zitten. Helaas is het zelfs met deze drie verbindingspunten en een scharnier die bijna de hele lengte van de tablet lang is niet mogelijk een superstabiele verbinding te maken. Het is vooral de ruimte die overblijft tussen scharnier en tablet die zorgt voor aardig wat ruimte om te wiebelen. Zolang je de combinatie op bureau of tafel gebruikt zul je er geen last van hebben, maar op iedere andere ondergrond voel je de boel een beetje wiebelen en merk je het vooral tijdens schermaanrakingen. Jammer.

Asus-TF701T-review-dock

Op zichzelf is er niet gek veel mis met het keyboard dock. De eerder besproken aansluitingen zijn echter wat beperkt en ik had het niet erg gevonden als Asus wat meer van de beschikbare ruimte in het dock had gebruikt. Maar wat ik een groter probleem vind is het gebrek aan vooruitgang op dit gebied. Het tablet-onderdeel van de verschillende Transformer tablets is iedere generatie merkbaar beter. Helaas kan ik niet echt hetzelfde zeggen over het dock-onderdeel.

Accuduur

De tablet zelf gaat zo’n 8 uur mee op één enkele lading. Het dock zou de boel met 4 uur moeten verlengen. Asus heeft dat aardig goed berekend want hoewel mijn keyboard dock een aantal keer weigerde om opgeladen te worden kwam ik in totaal tussen de 11 en 12 uur uit. Dit is genomen over een periode van een aantal dagen en bij gemiddeld gebruik; browsen, apps downloaden, games spelen en wat muziek luisteren. Dit betekent uiteindelijk dat je (met een dock) deze tablet dus rustig een volledige dag kan gebruiken als je de combinatie intensief inzet, maar dat je in praktijk als normale gebruiker dus een dag of 2-3 voort kan op één enkele lading.

Transformer Pad TF701T – Software

De Asus Transformer Pad TF701T draait op een door Google goedgekeurde versie van Android 4.2.2 Jelly Bean. Dit betekent dat je toegang hebt tot alle apps en diensten die je op een Android tablet mag verwachten, inclusief Google Now en de natuurlijk de Google Play Store.

Asus-TF701T-review-software-2

De aanpassingen die Asus maakt in de vorm van een Android skin hebben we meer dan eens besproken hier op Tablets Magazine en dus zal ik er niet al te veel over tikken in deze review. Asus houdt zijn aanpassingen redelijk beperkt en onder controle. Het zijn vooral het notificatie- en instellingenmenu dat duidelijk een ander uiterlijk hebben en de homescreens ogen fris en duidelijk met icoontjes die net iets groter zijn dan normaal. Ook het handigheidje in de vorm van een mini app-launcher onder de homebutton ontbreekt niet op de Asus Transformer Pad TF701T. (het gifje hieronder komt uit de Fonepad review)

Natuurlijk levert Asus ook de Floating Apps weer mee, waarmee je kleine widgets als bijvoorbeeld de calculator over een openstaande app kunt gebruiken. Daarnaast worden de standaard apps van Asus en Google meegeleverd, waaronder diverse Google apps, MyLibrary, ASUS, Studio, SuperNote Lite, Polaris Office, en ASUS CloudStorage met 5GB gratis opslagruimte in de cloud.

Asus-TF701T-review-software

Transformer Pad TF701T – In gebruik

De Asus Transformer Pad TF701T is een heel mooie tablet, zeker als losstaand apparaat is er weinig mis mee. Dat er slechte camera’s op  de tablet zitten kan me niet zo enorm veel schelen en hoewel de energiezuinigere Bluetooth 4.0 of WiFi connecties over 5GHz niet mogelijk zijn merk je daar in praktijk maar weinig nadeel van. De tablet heeft echt geen enkel probleem een werkende internetverbinding te houden of een Bluetooh-speaker aan te sturen. De software is bijna stock en de aanpassingen die Asus maakt zijn niet storend te noemen. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen bepaalde aanpassingen uit te zetten, zoals het samengevoegde notificatiemenu.

In combinatie met het toetsenbord dock is deze tablet ook vrij goed bruikbaar als apparaat waar je je ‘werk’ op verricht. Ik heb deze review zonder noemenswaardige frustratie kunnen tikken op het toetsenbord van deze Asus Transformer Pad TF701T. Het vergt enige gewenning en het blijft jammer dat er geen noemenswaardige vooruitgang geboekt lijkt te worden als het gaat om het dock design en de toepassingen.

Asus-TF701T-review-gebruik

Prestaties

De Tegra 4-chip die gecombineerd wordt met 2GB aan werkgeheugen is meer dan genoeg om de (vrij standaard) versie van Android snel en soepel aan te drijven. Het zou zelfs gewoon omschreven moeten worden als een heel snelle Android tablet! Spelletjes draaien ook super op deze Asus Transformer Pad TF701T, inclusief de tofste 3D shooters en games als Fifa ’14. Het is duidelijk dat developers zich richten op moderne processors als deze Tegra 4 of de Snapdragon 800 bij de ontwikkeling van games, en daar ondervind je voordeel van in vorm van hoge framerates tijdens het gamen.

Maar gamen is natuurlijk niet alles en persoonlijk ben ik vooral fan van de snelheidswinst die merkbaar is tijdens zaken als browsen en het openen van apps. Dit zijn de kleine dingen die de gebruikservaring naar een hoger niveau tillen, en een grotere invloed hebben dan de de percentuele snelheidswinst op papier doet vermoeden. De enige ergernis die ik qua prestaties heb is het feit dat het op een of andere manier regelmatig meer dan een seconde duurt voordat de tablet reageert op het gebruik van de aan/uit knop. Dat is wel storend maar waarschijnlijk meer een probleem van de software in plaats van de hardware.

Transformer Pad TF701T – Conclusie

De Asus Transformer Pad TF701T is de beste Android Transformer die Asus tot nu toe op de markt heeft gebracht, en die titel heeft het product vooral te danken aan het tablet-deel van het pakket. Het mooie hoge resolutie scherm is een echte blikvanger en de combinatie met de snelle Tegra 4-processor, 2GB aan werkgeheugen en Android 4.2.2 Jelly Bean zorgt voor een fijne ervaring. Het dock is na enige gewenning goed bruikbaar om langere stukken op te tikken, maar heeft nog wel ruimte voor verbetering. Deze tablet met dock ook is nog eens competitief geprijsd, want voor ongeveer 500 euro krijg je niet alleen de high-end tablet met 32GB aan opslaggeheugen maar dus ook het keyboard dock. Een bedrag waar je ook aan moet denken als je de (ook high-end) iPad Air overweegt, maar dan krijg je maar 16GB en moet je het zonder keyboard dock doen. Ook in vergelijking met andere high-end Android tablets is de Asus Transformer Pad TF701T competitief geprijsd. Een Galaxy Note 10.1 kost al iets meer en de Kobo Arc 10HD met mooi scherm is goedkoper maar biedt ook een stuk minder qua prestaties en uitbreidingsmogelijkheden.

Minpunten

 • Accuduur is niet indrukwekkend
 • Keyboard dock kent ruimte voor verbetering
 • Geen dual-band WiFi, Bluetooth 4.0 en NFC

Pluspunten

 • Indrukwekkend display
 • Snel en stabiel
 • Compleet met keyboard dock
Tablets Magazine
Beoordeling
8.510Sam Rijverproduct
 • Delen:
ASUS Transformer Pad TF701
Android Jelly Bean (4.2)

Reacties

 1. Karim
  07 januari, 2014 om 22:09

  had de tf700, waren toen echt weinig spellen voor, wel de tegra-optimized enzo maar niet de leukste zoals modern combat 4, asphalt serie en nog veel meer welke ik ondertussen al weer vergeten ben haha

  • Karim
   07 januari, 2014 om 22:11

   duidelijke review trouwens hoor, maar waarom is het verassend dat de 1,2 mp front camera slechter werkt dan de achterste van 5 mp?

   “Bovenstaande geldt voor de 5 megapixel camera aan de achterzijde van de Asus Transformer Pad TF701T. De 1.2 megapixel webcam aan de voorkant is verassend genoeg van nog mindere kwaliteit, en daar wil ik niet eens creativiteit insteken om te beschrijven.”

   • Sam
    07 januari, 2014 om 22:35

    Is niet verrassend op die manier. Maar zelfs _met_ die wetenschap tijdens het beoordelen viel het extra tegen. En zoals sommige fabrikanten wel bewezen hebben kan ook de webcam, ondanks het mindere aantal pixels, best ok kan zijn. Omdat de rol van die camera veel nauwer is kan er namelijk extra en extra ‘makkelijk’ geoptimaliseerd woorden.

 2. MvM
  19 januari, 2014 om 18:44

  Leuke review om te lezen.
  Ik ben al anderhalf jaar een zeer intensieve gebruiker van de Asus Transformer TF700 en heb al een paar keer zitten kijken of deze TF701 een goede opvolger zou zijn.
  Mijn tablet wordt zowel voor werk als prive zeer intensief gebruikt, zo’n 4-5 uur per dag.
  Persoonlijk vind ik het toetsenbord van de TF700 echt ZEER goed te noemen. Heb inmiddels 40 jaar ervaring met toetsenborden en vind dit toetsenbord gewoon heel erg goed.
  Ik kan alleen uit deze review niet goed halen wat de schrijver bedoeld met ‘vooruitgang’.
  Het touchpad gebruik je bij serieus gebruik eigelijk niet, je hebt dat touchscreen tenslotte niet voor niets. Ik heb het eigenlijk alleen aanstaan bij RDP-sessies.

  Ik lees regelmatig klachten over de slechte docking van deze TF701, iets waar ik met de TF700 geen last van heb.
  Niettemin, een hele mooie tablet.

  • RHK22463
   22 maart, 2014 om 19:06

   Ik ben ook een zeer tevreden gebruiker van de TF700 met dock.
   Gezien de reviews heb ik besloten een TF701 te kopen en mijn bevindingen zijn wisselend.
   Het scherm heeft geen last van backlightbleeding wat veel TF700’s wel hadden en hij is inderdaad fantastisch scherp hoewel de oude ook al een mooi scherp full HD scherm heeft.
   Het toetsenbord sluit veel slechter aan op de tablet dan bij de TF700 en dat gewiebel van het scherm bij het typen irriteerde mij mateloos, zeker toen het ding begon te haperen (slecht kontakt ?). Hij kantelt niet zoals de TF700 in een bepaalde stand wel doet, dus het gewicht van de nieuwe TF701 is inderdaad wel beter in balans maar keerzijde van de medaille is de ogenschijnlijk zwakke connectie tussen scherm en toetsenbord.
   Het scherm is inderdaad veel mooier, egaal en scherp maar… buiten in de zon of met verlichting/raam achter je is het onbruikbaar. Geef mij dan maar de “mindere” TF700 resolutie die beter bruikbaar is in fel licht en geen spiegeling en hinderlijke vette vingerafdrukken geeft. USB3.0 is wel handig, helaas ontbreekt dat op de oude. Accuduur is vergelijkbaar dus daarvoor hoef je de nieuwe niet te kopen. De camera van de oude TF700 lijkt op papier niet bijzonder maar voor die enkele keer dat ik die gebruik bevalt mij die beter dan de nieuwe (dat is inderdaad zwaar onder de maat). Persoonlijk heb ik liever een goede frontcamera en stereo front-speakers en mogen ze de back-camera weglaten.
   Na een weekje stoeien met de TF701 heb ik deze toch teruggebracht en mijn geld teruggekregen : ik vind de oude TF700T prettiger en beter werken voor mij…steviger en stabieler ook.
   Als de tekortkomingen van dock/scherm/camera van de TF701 worden opgelost EN er 802.11ac en 5Ghz band WIFI worden toegevoegd dan denk ik dat Asus een zeer goede tablet heeft. Overigens is de TF701 stukker beter dan de meeste Samsungs en andere gangbare tablets, dus slecht is hij zeker niet maar ik ben nu eenmaal verwend met de TF700 van Asus.

 3. RHK22463
  22 maart, 2014 om 19:24

  Goede review van deze opvolger van de TF700.
  Ik ben het helemaal met je eens dat het keyboard/dock geen verbetering is, afgezien van de beter gewichtsverdeling en USB3.0 kan ik er niet enthousiast van worden als ik het vergelijk met zijn voorganger.
  Bij de minpunten noem je “Accuduur is niet indrukwekkend” terwijl ik in het verhaal lees dat je 11-12 uur werktijd haalt en dat lijkt me toch een pluspunt. Waarom dan toch de accuduur bestempelen als slecht?

 4. eric dekkers
  02 april, 2014 om 10:57

  prachtige tablet, snel en betrouwbaar.
  alleen de verbinding toetsenbord en scherm niet betrouwbaar waardoor deze uitvalt.
  in overleg met Asus tablet goed ingepakt en opgestuurd voor verbetering onder garantie.
  Na een week bericht dat de reparatie 230 euro kost, omdat het scherm gebroken is!!!
  tablet werd gegijzeld door Asus tot ik 230 overgemaakt had, volgens Asus ben ik een leugenaar en heb ik het apparaat defect verstuurd, zowel de herstelafdeling als transporteur kan het volgens de objectieve beoordelaars niet veroorzaakt hebben.
  Heel jammer, als het toestel goed was geweest had het niet eens vertuurd hoeven worden.
  gaat op marktplaats, heb ik in ieder geval die 230 terug, nooit meer een Asus voor mij, afschrijven in 3 maanden is absurd.
  slechte hele slechte communicatie en service.

 5. Nico Heesakkers
  07 november, 2014 om 16:14

  Ik heb de TF701T aangeschaft maar heb mijn twijfels.
  Mijn tablet FT101 van ASUS heeft het na 3 jaar en 3 maanden begeven. Eigenlijk te gek voor woorden, hij koste destijds 599 euro. dat is dus bijna 200 euro per jaar. Gekocht bij CoolBlue. Op geen enkele manier werd ik tegemoet gekomen ook niet op de aanschaf van een nieuwe )voor mij dus nooit meer CoolBlue). Volgens Consuwijzer Had ik recht op een vergoeding als ik kon aantonen dat de gebruikelijke levensduur langer dan 3 jaar is maar dat staat nergens en niemand kan je dat zeggen. Mijn verzekering gaat in voorkomende gevallen uit van 5 jaar. Coolblue en ASUS van 3 jaar. Echter omdat ik de transformer een fijne tablet vond heb ik toch maar weer een ASUS gekocht. Er is genoeg geschreven over de voordelen van deze tablet waar ik het graag mee eens ben. Wat mij bij de FT701 meteen opvalt is dat de veranderingen tov de TF101 de tablet weliswaar goedkoper heeft gemaakt maar kwalitatief zeker achteruit. De aansluiting van het scherm op de dock werkte al meteen niet. Pas na een aantal keren los nemen en weer aansluiten functioneerde het toetsenbord uiteindelijk. De behuizing is mooi als je er niet aankomt maar de gladde uitvoering zit al vol met vingervlekken. De FT101 had een gewafeld oppervlak dat er nog steeds als nieuw uitziet. Er is ook een omranding bij de FT101 die ook tot over de glasplaat heen valt. Dat is niet meer het geval bij de TF701T dus veel kwetsbaarder. Ik heb hem nu 3 dagen in huis maar ik denk erover om hem terug te sturen. Ik heb ook veel klachten gelezen over glasbreuk. Wel, ik heb de TF101 eens gedemonteerd, het glas is maar een halve mm dik. Dat is ook wel begrijpelijk voor een touch screen maar ben gewaarschuwd. Voer nooit teveel druk uit op het scherm zeker niet aan de randen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.