Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung gaat eigen winkels openen in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op30 januari 2014, 10:35 CategorieNieuws

Samsung en Carphone Warehouse Group, in Nederland bekend als de PhoneHouse, hebben een overeenkomst getekend om meer dan zestig Samsung stand-alone winkels in Europa te openen. Het gaat om een nauwe samenwerking met de PhoneHouse om consumenten nieuwe mogelijkheden te bieden om Samsung te ervaren, aldus beide bedrijven.

De nieuwe winkels, welke dus volledig in het teken staan van de Koreaanse fabrikant, zullen volledig geëxploiteerd worden door de PhoneHouse. In Nederland worden vijf tot tien stand-alone winkels geopend. De overeenkomst volgt op een succesvolle proef in 2013 met drie stand-alone winkels in Spanje. De nieuwe winkels worden in de komende drie maanden geopend in zeven Europese landen: het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Spanje, Portugal, Zweden en Nederland. De winkels krijgen volgens de Koreaanse fabrikant een premium uitstraling en zullen Samsung tablets, mobiele telefoons, laptops en smartwatches verkopen in combinatie met het bestaande netwerkportfolio van PhoneHouse. 

Met deze overeenkomst gaat Samsung dezelfde richting op als concurrent Apple. In West Europa zijn inmiddels ruim 100 Apple Stores te vinden waar alleen producten van (of voor) het bedrijf uit Cupertino gekocht kunnen worden. In Nederland zijn momenteel alleen in Amsterdam en Haarlem Apple Stores te vinden. Waar de winkels van Samsung geopend worden is nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.