Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Tab 3 Lite krijgt prijs van 159 euro

Geschreven door
Geplaatst op17 januari 2014, 13:54 CategorieAndroid

Nog geen dag geleden introduceerde Samsung de Galaxy Tab 3 Lite, een budgetmodel in de Galaxy Tab-serie met minimale specificaties. Of het een echte budgettablet is, is maar de vraag want Samsung heeft vandaag bekendgemaakt dat de tablet 159 euro gaat kosten.

Samsung Galaxy Tab 3 Lite

Voor 159 euro krijg je een 7-inch tablet met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels en Android 4.2 Jelly Bean als besturingssysteem. Vanzelfsprekend heeft Samsung hier weer de eigen TouchWiz interface overheen gelegd. Onder de motorkap vinden we onder meer een dualcore-processor met een kloksnelheid van 1.2GHz, 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslaggeheugen. Ook is de tablet voorzien van een camera aan de achterzijde en een microSD-kaartlezer.

De prijs van 159 euro is, in ieder geval voor ons, een kleine tegenvaller. Een echt goedkope tablet kunnen we het dan ook niet noemen, met name ook niet omdat Samsung reeds een 7-inch model op de markt heeft dat nagenoeg over dezelfde specificaties beschikt en ook voor 159 euro te koop is. De Glaxy Tab 3 (7.0) heeft een adviesprijs van 199 euro maar kan inmiddels gekocht worden voor zo’n 155 euro. Daarbij beschikt dat model wel over een camera aan de voorzijde en een iets grotere batterij. De Galaxy Tab 3 Lite draait echter op het recentere Android 4.2 Jelly Bean.

Bekijk alle specificaties van de Galaxy Tab 3 Lite en Galaxy Tab 3 (7.0).

Beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Tab 3 Lite zal vanaf februari in de winkels liggen. Naast de wifi-only versie die 159 euro gaat kosten komt er ook een 3G-variant waarvan de prijs nog niet bekendgemaakt is.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab 3 (7.0)
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.