Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung introduceert 12.2-inch Galaxy NotePRO 12.2 tablet

Geschreven door
Geplaatst op6 januari 2014, 23:42 CategorieAndroid

Samsung heeft vandaag tijdens CES 2014 in Las Vegas een nieuwe line-up Galaxy TabPRO tablets gelanceerd maar komt ook met een Pro-versie van de Galaxy Note. De Galaxy NotePRO 12.2 beschikt over een 12.2-inch display.

Samsung Galaxy NotePRO 12.2

We hebben het afgelopen jaar tablets in allerlei soorten en maten voorbij zien komen maar op het gebied van Android durfden maar weinig fabrikanten boven de 10.1-inch te gaan. Toch gelooft Samsung dat er een markt voor is want met de Galaxy TabPRO 12.2 en de Galaxy NotePRO 12.2 zet de Koreaanse fabrikant in één keer twee 12.2-inch tablets op de markt.

De Galaxy NotePRO 12.2 behoort tot de Note-familie en wordt dan ook geleverd met de bekende S-Pen stylus van Samsung. Hiervoor worden ook een aantal applicaties en toepassingen voor meegeleverd, waaronder het Air Command menu. Verder beschikt de tablet over een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels, 3GB aan werkgeheugen, 32GB of 64GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer waarmee het geheugen uitgebreid kan worden, een 8 megapixel camera aan de achterzijde, een 2 megapixel camera aan de voorzijde en een 9.500mAh accu.

Samsung-Galaxy-NotePRO-12-2

De tablet is uitgerust met een Samsung Exynos octacore-processor met een kloksnelheid van 1.9GHz voor de Wifi (en 3G) versie en een Qualcomm Snapdragon 800-processor met een kloksnelheid van 2.3GHz voor de 4G-versie.

De tablet draait op Android 4.4 KitKat met daar overheen Samsung’s eigen TouchWiz interface. Samsung voegt daar ook weer de Magazine UX aan toe. De UX is geoptimaliseerd voor een breed beeldscherm en maakt het mogelijk om je content van feeds en andere bronnen in een dashboard samen te brengen. Daarnaast introduceert Samsung de Quad View functie waarmee het scherm in meerdere vensters is op te delen, wordt Hancom Office voor tekstverwerking, spreadsheets en presentaties meegeleverd en kun je met Remote PC toegang tot je pc krijgen zodat je bestanden op afstand kunt wijzigen en opslaan. Ook is Cisco WebEx Meetings geïnstalleerd, een tool voor videoconferencing, en krijg je twee jaar gratis 50GB aan opslagruimte bij Dropbox.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy NotePRO 12.2 met 32GB aan opslaggeheugen moet in het eerste kwartaal van dit jaar op de markt verschijnen voor een prijs van 749 euro. Een 4G-versie staat voorlopig niet op de planning.

  • Delen:
Samsung Galaxy NotePRO 12.2
Android KitKat (4.4)

Reacties

  1. Janrobert
    01 februari, 2015 om 10:09

    Heb het tablet gekocht in de 4g uitvoering en de uitvoering met Gsm WAT EEN TABLET TV kijken 4G internet Navigatie alles echt op het hoogste nivo NOOIT GEEN HAPERINGEN alles even vlot via glasvezel lijkt het een i7 met 16 gb geheugen. geen enkel nadeel ondervonden alleen maar voordelen. Had eerst de samsung 12.2 en daarvoor de Surface pro 3 ook geweldige toestellen maar dit is een nivo uitgebreider en hoger geheugen uitgebreid met 128 gb card

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.