Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung lanceert Galaxy TabPRO tablets met hoge resolutie display

Geschreven door
Geplaatst op6 januari 2014, 23:34 CategorieAndroid

Samsung heeft vandaag tijdens een persconferentie een aantal nieuwe tablets aangekondigd. De Koreaanse fabrikant introduceert onder meer de Galaxy TabPRO-serie, met een 8.4-inch, een 10.1-inch en een 12.2-inch model.

Samsung heeft het afgelopen jaar waar een hoop tablets op de markt gebracht maar afgezien van de Galaxy Note 10.1 2014 waren de specificaties nou niet echt indrukwekkend te noemen. In 2014 moet daar verandering in komen want de nieuwe Galaxy TabPRO-serie bestaat uit tablets die beschikken over high-end specificaties als een hoge resolutie display en een krachtige processor.

Samsung Galaxy TabPRO 8.4

Het kleinste model uit de serie is de Galaxy TabPRO 8.4. Deze tablet beschikt over een 8.4-inch display maar een indrukwekkende resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels. Niet eerder zagen we op een tablet met een klein formaat een dergelijk hoge resolutie terug. Deze pixels moeten natuurlijk aangestuurd worden door een krachtige processor en Samsung heeft gekozen voor de Qualcomm Snapdragon 800-chip die geklokt is op 2.3GHz. Verder beschikt de tablet onder meer over 2GB aan werkgeheugen, 16GB of 32GB aan opslaggeheugen dat uit te breiden is middels een microSD-kaart, een 8 megapixel camera aan de achterzijde en een 2 megapixel camera aan de voorzijde, Bluetooth 4.0, gps, een USB 2.0-poort en een 4,800 mAh batterij. De tablet draait op Android 4.4 KitKat met Samsung’s eigen TouchWiz interface daar overheen.

Samsung-Galaxy-TabPRO-8-4

Samsung Galaxy TabPRO 10.1

Het 10.1-inch model uit de Galaxy TabPRO-serie heeft de naam Galaxy TabPRO 10.1 meegekregen en beschikt over nagenoeg dezelfde specificaties als de 8.4-inch versie. Het display heeft echter een formaat van 10.1-inch en Samsung brengt zowel een wifi-only als een 4G-model op de markt. De 4G-versie krijgt een Snapdragon 800-processor, terwijl de wifi-only (en wifi plus 3G) versie een Samsung Exynos octacore-processor krijgt. Ook heeft de batterij een inhoud van 8,220 mAh. De tablet draait op Android 4.4 KitKat met Samsung’s TouchWiz skin.

Samsung-Galaxy-TabPRO-10-1

Samsung Galaxy TabPRO 12.2

De Galaxy TabPRO 12.2 is met 12.2-inch het grootste model uit de serie. Net als de 10.1-inch versie wordt er een wifi-only variant met Samsung Exynos-processor en een 4G-variant met Snapdragon 800-processor gelanceerd, maar is er 3GB aan werkgeheugen onder de motorkap verwerkt. Verder beschikt de tablet over een 8 megapixel camera aan de achterzijde, een 2 megapixel camera aan de voorzijde, 32GB of 64GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0, gps en een 9.500mAh batterij. Ook dit model draait op Android 4.4 KitKat.

Samsung-Galaxy-TabPRO-12-2

Wat het betreft het design heeft Samsung gekozen voor dezelfde afwerking als de Galaxy Note 10.1 2014 en de Galaxy Note 3. Alle tablets zijn voor zien van een nep-lederen afwerking aan de achterzijde met stiksels aan de zijkanten. Alle modellen zijn ook minder dan 8mm dun.

Aan de software voegt Samsung ook weer de bekende features toe, waaronder de Magazine UX. Deze UX is geoptimaliseerd voor een breed beeldscherm en maakt het mogelijk om je content van feeds en andere bronnen in een dashboard samen te brengen. Daarnaast introduceert Samsung de Quad View functie waarmee het scherm in meerdere vensters is op te delen, wordt Hancom Office voor tekstverwerking, spreadsheets en presentaties meegeleverd en kun je met Remote PC toegang tot je pc krijgen zodat je bestanden op afstand kunt wijzigen en opslaan. Ook is Cisco WebEx Meetings geïnstalleerd, een tool voor videoconferencing, en krijg je twee jaar gratis 50GB aan opslagruimte bij Dropbox.

Prijs en beschikbaarheid

De tablets komen in het eerste kwartaal op de Nederlandse markt voor de volgende prijzen;

 • GALAXY TabPRO 12,2 inch met 32GB – WiFi voor € 649,-.
 • GALAXY TabPRO 10,1 inch met 16GB – WiFi voor € 479,-.
 • GALAXY TabPRO 10,1 inch met 16GB – LTE voor € 609,-.
 • GALAXY TabPRO 8,4 inch met 16GB – WiFi voor € 389,-.
 • GALAXY TabPRO 8,4 inch met 16GB – LTE voor € 519,-.
 • Delen:
Samsung Galaxy TabPRO 12.2
Android KitKat (4.4)
Samsung Galaxy TabPRO 10.1
Android KitKat (4.4)
Samsung Galaxy TabPRO 8.4
Android KitKat (4.4)

Reacties

 1. Wesz91
  06 januari, 2014 om 23:47

  Oeeei, ik wilde voor de 10.1 pro gaan, maar hij is wel erg prijzig zeg. De 10.1 van nu heb je al voor bijna de helft van die 479,-… Had gehoopt op iets rond de 400. Iemand die kan vertellen waarom deze versie dat geld wel dubbel en dwars waard zou zijn?

  • Wesley
   07 januari, 2014 om 7:46

   Hallo,
   Je kan de huidige Galaxy Tab 10.1 niet vergelijken met de zojuist aangekondigde Galaxy TabPRO 10.1. Qua specificaties en gebruikservaring liggen beide tablets mijlen ver uit elkaar. Ik kan moeilijk voor u bepalen welke tablet u zou moeten kopen, maar als je wilt gaan voor een echte high-end tablet met veel rekenkracht en een vermoedelijk prachtig display dan moet je de PRO kopen. Ben je een minder veeleisende gebruiker dan zou ik voor de reguliere Galaxy Tab gaan. Besef je wel dat in veel gevallen goedkoop duurkoop is, toch is dat afhankelijk van je verwachtingen die je vóór de aankoop van de tablet hebt. Ik wil hiermee niet zeggen dat de niet-PRO versie van de Galaxy Tab slecht is, maar ik wil hiermee wel aantonen dat beide tablets niet direct met elkaar te vergelijken zijn gezien het verschil in prijs en positionering in de markt.

   • Wesz91
    07 januari, 2014 om 9:50

    Bedankt voor de reactie. Het is inderdaad natuurlijk een aardig verschil in spec’s. In eerste instantie was ik niet een veeleisend iemand en wil ik er gewoon 1 halen omdat mijn laptop het begint te begeven (die ik trouwens niet al te vaak gebruik). Van daar dat ik eigenlijk niet al te veel wilde besteden. Maar goed, net wat u zegt, goedkoop word duurkoop, door een grotere investering zou zoiets wel weer jaren mee kunnen ga ik dan van uit. Gelukkig heb ik nog even bedenkttijd.

   • Coby
    31 oktober, 2017 om 13:52

    Hallo,Wesley mag ik jou kennis gebruiken ik gebruik mijntablet het meest als foto titel mis nu de mooie kleuren van de bladerenals ik ernherfstfotomaak
    Sta op het punt een nieuwe tablet te kopen,welk zal voor mij hiervoor een goede aankoop te zijn
    GRT,coby

 2. ANL
  07 januari, 2014 om 1:44

  De prijs is wat meer mensen gaat tegen houden…dom en jammer voor SAMSUNG maar dan is GOOGLE en ASUS een beter keuze…more value for money zeg maar !!!

  • Wesz91
   07 januari, 2014 om 10:08

   Ja, ik had wel gehoopt dat Samsung niet ook de Apple prijs kant op ging. Maar wat zijn volgens u (of iemand anders) dan ook erg goede tabs qua prijs/kwaliteit verhouding die als high-end gezien kunnen worden.

 3. Knekkie
  07 januari, 2014 om 11:51

  Wat maakt deze tablets precies PRO? Je hebt meer performance en resolutie om exact het zelfde te kunnen doen. Kan je nu super snel office documenten maken in Hi Def. Als dat is wat het PRO maakt dan vind ik het de meerprijs niet waard.

  Er zijn buiten de betere specs geen andere reden om te upgraden. (Misschien Formaat) ondanks dat kan je niks extra wat voorheen onmogelijk was met tablets uit de voorgaande serie.

  Het wel of niet standaard mee leveren van een office suite en betere specs zal toch niet het enige zijn dat het verschil maakt tussen PRO en niet pro?

  Mooie tablets maar bij mij blijft de vraag hoe iemand dit apparaat professioneel in kan zetten op een manier die onmogelijk is met de niet Pro tablet lijn. Aan het OS en de apps zal het niet liggen.

 4. Seki
  07 januari, 2014 om 14:56

  Vind het spijtig dat de Samsung Galaxy TabPRO wifi versies niet met de Snapdragon 800 zijn,dit alleen voor de LTE versie…
  Wat ik al gelezen heb is de Snapdragon 800 beter dan de Samsung Exynos-processor…

  Dit is toch zo voor de Galaxy Note 10.1 2014…

  Deze zou soms blijven hangen.

  • bep
   07 januari, 2014 om 18:09

   De tab pro 8.4 heeft wel een 800 procesor met wifi en hij is maar 390 euro ik neem hem zowiezo maar ja ik wil een 8” en dit is dan de bedte (volgensmij)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.