Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung schroeft aanpassingen interface Android terug’

Geschreven door
Geplaatst op30 januari 2014, 10:19 CategorieAndroid

Als er één fabrikant die graag zijn eigen stempel op Android drukt dan is het Samsung wel. De Koreaanse fabrikant past nagenoeg elk element van de Android-interface op de Galaxy smartphones en tablets aan en voegt een groot aantal extra toepassingen toe. Mogelijk komt daar in de toekomst verandering in.

Volgens informatie van Re/Code waren de mensen bij Google niet te spreken over de nieuwste versie van Samsung’s skin, de Magazine UX. Deze is te vinden op onder meer de nieuwe Galaxy TabPRO tablets die de Koreaanse fabrikant begin januari onthulde en heeft qua uiterlijk zelfs wat overeenkomsten met Windows 8. Daarnaast levert Samsung al tijden een groot aantal eigen apps mee en worden de door Google meegeleverde apps naar de achtergrond geschoven. Zo heeft de Koreaanse fabrikant een eigen e-mailapp, een eigen app store en een eigen chatdienst. 

Google zou dit ook opgevallen zijn en het bedrijf zou tijdens CES 2014 gesprek met Samsung gehad hebben om het een en ander uit te praten. Google zou willen dat Samsung minder eigen applicaties meelevert en zich meer focust op de door Google ontwikkelde (standaard) Android apps. Daarnaast zou Google graag zien dat Samsung niet te ver doordrijft in de aanpassingen van het uiterlijk van Android en dus meer teruggaat naar de basis van het besturingssysteem.

Naar aanleiding van het gesprek tijdens CES 2014 zouden beide bedrijven overeengekomen zijn dat Samsung zich terughoudender opstelt wat betreft het meeleveren van eigen apps en het aanpassen van het uiterlijk van Android. Mogelijk heeft ook de beslissing van Google om Motorola grotendeels te verkopen aan Lenovo, waardoor Google op het gebied van hardware minder met Samsung concurreert, meegespeeld. Daarbij gaan er geruchten dat Google helemaal uit de ontwikkeling van hardware stapt en dus ook het Nexus-merk laat vallen. Als we dit verhaal mogen geloven dan zien we in de volgende versie van Samsung’s TouchWiz-interface al drastische veranderingen terug. 

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab 3 (8.0)
Android Jelly Bean (4.2)
Samsung Galaxy Tab 3 (10.1)
Android Jelly Bean (4.2)
Samsung Galaxy Tab 3 (7.0)
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.