Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung werkt aan Galaxy Tab Round met gebogen display’

Geschreven door
Geplaatst op11 januari 2014, 14:51 CategorieAndroid

Samsung heeft afgelopen oktober de Galaxy Round smartphone met gebogen display gelanceerd en mogelijk blijft het niet bij alleen een smartphone. Volgens nieuwe geruchten werkt Samsung ook aan een tablet met gebogen display.

De website Moveplayer speculeert deze week over een nieuwe tablet van Samsung die mogelijk gaat onder de naam Galaxy Tab Round. De website baseert zich op patenten die Samsung in 2012 toegewezen heeft gekregen. Daarin wordt een tablet met gebogen display getoond en beschreven. Aan de hand hiervan heeft men een fraaie render gemaakt, met de Galaxy TabPRO 8.4 als uitgangspunt.

Galaxy-Tab-Round-2

Afgezien van het feit dat gebogen displays vaak van flexibel glas gemaakt zijn en dus beter tegen een stootje kunnen is er niet echt een reden waarom een gebogen tablet beter is dan een exemplaar met vlak display. Een smartphone met gebogen display zou beter in je broekzak passen doordat de kromming van je been gevolgd wordt maar bij een tablet gaat dat niet snel op. Het lijkt dan ook puur iets te zijn om je mee te onderscheiden van de concurrentie.

Galaxy-Tab-Round-3

Vooralsnog blijft het bij speculeren want er is geen indicatie dat Samsung op korte termijn daadwerkelijk een tablet met gebogen display lanceert. CES 2014 is net afgelopen en daar hebben we in ieder geval niks op dit gebied gezien van de Koreaanse fabrikant.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.