Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sharp introduceert 7-inch Aquos-tablet met Snapdragon 800-chip

Geschreven door
Geplaatst op23 januari 2014, 11:04 CategorieAndroid

Hoewel Sharp in Europa geen onbekende speler is brengt het bedrijf tablets vooralsnog alleen in Japan uit. En dat is jammer want Sharp heeft een uitgebreid assortiment met een aantal interessante modellen. Deze week is de Aquos Pad SHT22, een 7-inch tablet, aan het assortiment toegevoegd.

De Sharp Aquos Pad SHT22 is de nieuwste telg van de Aquos Pad-familie en beschikt over een aantal interessante features. Zo is de tablet voorzien van een 7-inch IGZO display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels. De IGZO-technologie zorgt voor een natuurlijke kleurweergave en een lager energieverbruik. Daarnaast is de tablet voorzien van een Qualcomm Snapdragon 800-processor met een kloksnelheid van 2.2GHz, 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen dat middels een microSD-kaart uitgebreid kan worden.

Sharp Aquos Pad SHT22

Aan de achterzijde van de tablet vinden we een 13,1 megapixel camera die volgens de Japanse fabrikant zelfs met weinig licht indrukwekkende plaatjes maakt. Ook is de tablet uitgerust met een webcam aan de voorzijde, Bluetooth en wifi voor draadloze communicatie, een 4G-module voor mobiel internet en een 4.080mAh accu die moet zorgen voor een batterijduur van 12,5 uur. Speciaal voor de Japanse markt is er ook een tv-antenne geïntegreerd. Het geheel heeft een gewicht van 263 gram en is ook nog eens bestand tegen water en stof. Het besturingssysteem van de tablet is Android 4.2 Jelly Bean met een aantal toevoegingen en aanpassingen van Sharp. 

De Sharp Aquos Pad SHT22 verschijnt binnenkort via de Japanse telecomprovider NTT DoCoMo op de markt. De prijs is nog niet bekendgemaakt. 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.