Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sharp onthult 15.6-inch tablet met hoge resolutie display

Geschreven door
Geplaatst op16 januari 2014, 13:13 CategorieWindows

Hoewel we in Nederland nog geen tablets van Sharp in de winkels tegenkomen heeft de Japanse fabrikant wel een aardig assortiment met interessante modellen opgebouwd. In thuisland Japan introduceert Sharp deze week wederom een nieuwe tablet welke beschikt over een 15.6-inch hoge resolutie display en een Intel Core i5-processor.

De RW-16G van Sharp is een tablet die met name gericht is op de zakelijke gebruiker en is voorzien van een 15.6-inch IGZO display met een resolutie van 3.200 bij 1.800 pixels en een pixeldichtheid van 235ppi. Daarbij is het display voorzien van een active digitzer voor gebruik met een stylus. De tablet heeft een gewicht van 1,25 kilogram en is 12,5 millimeter dik. Ondanks het grote formaat en forse gewicht lijkt de tablet niet over een standaard te beschikken.

Sharp-tablet-15-6-inch

Verder beschikt de tablet over een Intel Core i5-processor uit de Haswell-familie, 4GB aan werkgeheugen en 128GB aan SSD opslaggeheugen. Ook is de tablet voorzien van drie USB 3.0-poorten, een HDMI-poort, een mini-DisplayPort, een SD-kaartlezer, Bluetooth 4.0 met NFC en een TPM-module. Het geheel draait op Windows 8.1 Pro-software maar er kan ook gekozen worden voor een versie met Windows 7 Professional. Sharp introduceert daarnaast een aantal accessoires waarmee de tablet bijvoorbeeld tot desktop om te vormen is.

De Sharp RW-16G moet in maart van dit jaar in de Japanse winkels liggen voor een nog onbekende prijs. Of de tablet ook naar Nederland komt is nog niet duidelijk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.