Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony laat je cameralenzen nu ook op tablets bevestigen

Geschreven door
Geplaatst op29 januari 2014, 16:29 CategorieAccessoires

Je ziet er niet uit als je met een 10-inch tablet een foto probeert te maken en de kwaliteit van de camera’s van tablets laat in 90 procent van de gevallen te wensen over. Maar mocht je per se foto’s willen maken met je tablet dan biedt Sony nu de mogelijkheid om lenzen te monteren op je tablet.

Vorig jaar introduceerde Sony de QX10 en QX100 cameralenzen voor smartphones. Hiermee kan de kwaliteit van de camera van een smartphone flink opgeschroefd worden en kun je foto’s of video’s middels Wifi en NFC direct op je smartphone opslaan. De bevestiging van deze lenzen is echter alleen geschikt voor smartphones en kleinere tablets met een maximale afmeting van 75 mm.

Sony-lens-tablet-2

Vandaag introduceert Sony een nieuw bevestigingsmechanisme waarmee de cameralenzen ook op grotere tablets gebruikt kunnen worden, bijvoorbeeld op de Sony Xperia Tablet Z of de Sony VAIO Tap 11. De accessoire heeft de naam SPA-TA1 meegekregen en houdt de lens op zijn plek achterop je tablet. De arm kan in zes verschillende lengtes vastgezet worden en is geschikt voor tablets met een afmeting van maximaal 190 millimeter.

Het SPA-TA1 bevestigingsmechanisme moet vanaf begin april in Japan verschijnen voor een omgerekende prijs van zo’n 26 euro. Of de accessoire zijn weg ook naar Nederland vindt is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.