Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony lanceert 6-inch Xperia T2 Ultra phablet

Geschreven door
Geplaatst op14 januari 2014, 10:41 CategorieAndroid

Met de Xperia Z Ultra had Sony al een extreem grote smartphone met high-end specificaties in het assortiment, maar voor diegenen met een kleiner budget wordt vandaag de 6-inch Xperia T2 Ultra gelanceerd.

Sony Xperia T2 Ultra

De Sony Xperia T2 Ultra is met een formaat van 6-inch iets kleiner dan de Xperia Z Ultra, heeft een minder krachtige processor en beschikt over een lagere resolutie. Het voordeel hiervan is dat de prijs ook een stuk lager ligt. De phablet moet in de winkels liggen voor een adviesprijs van 399 euro.

Sony-Xperia-T2-Ultra-2

Sony zet de nieuwste phablet vooral in de markt als entertainment-apparaat. Het toestel is voorzien van een 6-inch Triluminos lcd display met een resolutie van 1.280 bij 720 pixels en draait op een quadcore Qualcomm Snapdragon 400-processor met een kloksnelheid van 1.4GHz. Verder vinden we onder meer 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer waarmee dit geheugen uitgebreid kan worden en een 3.000mAh accu terug. Het geheel draait op Android 4.3 Jelly Bean.

Sony-Xperia-T2-Ultra-3

Aan de voorzijde van de Xperia T2 Ultra is een webcam geplaatst en aan de achterzijde een 13 megapixel camera met Exmor RS for mobile. Door middel van het smart social camerasysteem kunnen ontwikkelaars add-ons voor de camera ontwikkelen die de functionaliteit verder uitbreiden en nieuwe invulling geven aan de rol van de camera. Draadloze communicatie vindt plaats via Wifi of Bluetooth 4.0 en andere Bluetooth-apparaten kunnen snel gekoppeld worden middels NFC. Het toestel is standaard voorzien van 4G-connectiviteit voor snel mobiel internet.

Prijs en beschikbaarheid

De Sony Xperia T2 Ultra moet vanaf komend voorjaar in de winkels liggen voor een prijs van 399 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.