Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony lanceert Wifi-versie Xperia Z Ultra officieel

Geschreven door
Geplaatst op22 januari 2014, 10:25 CategorieAndroid

Na verschillende geruchten en deze week zelf de phablet gelekt te hebben heeft Sony vandaag de Wifi-versie van de Xperia Z Ultra officieel gelanceerd. De phablet, zonder gsm- en mobiel internet-functie, wordt voorlopig alleen in Japan uitgebracht.

De Xperia Z Ultra is een vorig jaar gelanceerde phablet van Sony, welke standaard uitgerust is met een belfunctie en 3G/4G mobiel internet. Door het grote display van 6.4-inch is het toestel echter ook als tablet te gebruiken. Met de introductie van de Wifi-versie van de Xperia Z Ultra wil Sony consumenten die naar een kleine tablet zonder telefoon-functie op zoek zijn overtuigen.

Qua specificaties en kenmerken komt de Wifi-versie, afgezien van de gsm- en 3G/4G-functie, overeen met het eerder gelanceerde model. Zo beschikt de tablet over een 6.4-inch ips lcd display met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels, een Qualcomm Snapdragon 800-processor met een kloksnelheid van 2.3GHz, Android 4.3 Jelly Bean software en 16GB aan opslaggeheugen. Hoewel de modules voor internet en telefonie ontbreken is de tablet even zwaar en dun als zijn voorganger.

De Wifi-versie van de Sony Xperia Z Ultra wordt voorlopig alleen in Japan gelanceerd voor een omgerekende prijs van 367 euro. Of de tablet op termijn naar Nederland komt is niet bekend.

  • Delen:
Sony Xperia Z Ultra
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.