Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

THX Tune-up app voor Android maakt kalibratie home cinema mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op28 januari 2014, 12:39 CategorieAndroid

THX, het merk wat we natuurlijk kennen van de bioscoop en het certificaat voor verschillende home cinema apparaten, heeft deze week een nieuwe app voor Android uitgebracht. Met de Tune-up applicatie kunnen gebruikers van Android tablets en smartphones hun home cinema systeem optimaal afstellen en deels kalibreren. Voor iOS-gebruikers is de Tune-up app al een tijdje beschikbaar.

THX Tune-up app

THX wil er met de Tune-up applicatie voor zorgen dat de thuisbioscoop aan de hoge eisen van gebruikers voldoet en laat zien dat je met een aantal relatief eenvoudige instellingen en aanpassingen meer uit je home cinema systeem kunt halen. Met je tablet of smartphone, welke via een HDMI-kabel op een tv of receiver aangesloten moet worden, kun je de audio- en beeldweergave optimaliseren.

De app biedt onder meer verschillende testpatronen voor een optimaal contrast, een optimale helderheid en een correcte kleurweergave. Ook bevat de app een test om je speakers op de juiste manier aan te sluiten en te plaatsen. Diegenen die er niet uitkomen kunnen middels de app experts om hulp vragen, en na een optimale afstelling kunnen verschillende THX trailers weergegeven worden om indruk te maken op je vrienden.

THX-Tune-up-app-Android

De THX Tune-up applicatie is vooralsnog geschikt voor toestellen (tablets en smartphones) die draaien op Android 4.2.2 Jelly Bean of hoger, maar niet alle toestellen. Volgens THX kun je momenteel je home cinema systeem kalibreren wanneer je de beschikking hebt over een HTC One, One max, One X and One X+, Galaxy Note 3, Galaxy S4, Nexus 4, Nexus 5, Nexus 10 of Nexus 7 2013. De applicatie kan tijdelijk gratis gedownload worden uit de Play Store. Na 3 februari moet je er iets minder dan 2 euro voor betalen.

Meer informatie over het professioneel of zelf kalibreren van apparatuur in je home cinema systeem vind je in de informatiegids van Homecinema Magazine.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.