Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toshiba toont prototype hybride laptop/tablet met vijf modi

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2014, 10:46 CategorieHardware

Bij Toshiba was het tijdens CES 2014 op het gebied van tablets nogal stil maar het bedrijf toonde wel een nieuw hybride ‘5-in-1’ concept. Deze laptop/tablet kan in vijf verschillende modi gebruikt worden.

Het model dat de Japanse fabrikant toonde is nog een prototype maar Toshiba wil hiermee laten zien dat er meer mogelijk is met de hybride modellen dan we tot nu toe gezien hebben. Het concept bestaat uit een keyboard, een display (de tablet) en een standaard die aan het display gekoppeld is. 

Toshiba-hybride-concept-2

Het display is middels standaard scharnieren gekoppeld aan het keyboard dock en op deze manier kan het geheel als laptop gebruikt worden. Wanneer het display losgekoppeld wordt van het dock blijft een deel van de behuizing bevestigd aan het display. Dit deel kan vervolgens gebruikt worden om de tablet in verschillende posities op een tafel of een bureau te zetten.

Toshiba-hybride-concept-4

Eenmaal losgekoppeld kan het display nog steeds met het keyboard communiceren waardoor je een – soort van – desktop-setting kunt creëren. De tablet zelf is in een kleine hoek op tafel te leggen voor comfortabele bediening middels de vingers of een stylus, maar kan ook rechtop gezet worden voor bijvoorbeeld een presentatie of het kijken van een film. 

Toshiba-hybride-concept-3

Qua specificaties is er nog niet veel bekend over het prototype, afgezien van het feit dat het apparaat beschikt over een 13.3-inch display, een microSD-kaartlezer, een HDMI-poort en twee USB-poorten. Of en wanneer we dit model op de markt kunnen verwachten is niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.