Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

TrewGrip: Een nieuwe manier van typen op je tablet of smartphone

Geschreven door
Geplaatst op6 januari 2014, 15:53 CategorieAccessoires

Hoewel er al verschillende software-keyboards en handige keyboard-accessoires op markt gebracht zijn is er nog steeds geen ultieme oplossing voor comfortabel typen op je tablet of smartphone. Met de TrewGrip moet daar verandering in komen.

De TrewGrip is een nogal apart keyboard voor smartphones en kleine tablets waarmee je op een andere manier moet typen dan je gewend bent. Het bedrijf achter de accessoire omschrijft het typen op het omgedraaide QWERTY keyboard als “rear typing”. Je typt dus eigenlijk achterstevoren, op de achterzijde van de smartphone of tablet. Tijdens het typen lichten de betreffende toetsen aan de voorzijde van de accessoire op zodat je weet dat je de juiste toets geraakt hebt. Het toetsenbord zelf heeft ook een wat vreemde indeling en bestaat uit twee delen die naar binnen gebogen zijn.

Toch bevinden niet alle toetsen van de TrewGrip zich aan de achterzijde. Aan de voorzijde kun je met je duim de enter-, spatie- en terug-knoppen aantikken. Het toetsenbord maakt middels Bluetooth verbinding met je tablet of smartphone en is volgens de makers comfortabel met twee handen te gebruiken. In het toetsenbord zit zelfs een accelerometer verwerkt die als muis dienst kan doen. Niet alleen is de accessoire te koppelen aan mobiele apparaten, ook tv’s en computers kunnen gebruikt worden. 

Het gebruik van dit keyboard lijkt lastig maar volgens de makers ben je er binnen een uur of 10 helemaal aan gewend en wil je niks anders meer. De TrewGrip moet in de tweede helft van 2014 op de markt verschijnen voor een prijs van 250 dollar, de prijs van een tablet dus.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.