Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Update Chrome voor iPad zorgt voor minder dataverbruik

Geschreven door
Geplaatst op28 januari 2014, 10:20 CategorieApplicaties

Google heeft vandaag een update voor de Chrome-browser voor iOS uitgerold waarmee het dataverbruik drastisch verminderd kan worden. Daarnaast is het mogelijk snel een pagina in de browser te laten vertalen.

Minder dataverbruik

Twee weken terug bracht Google al een grote update voor de Chrome-browser voor Android uit waarmee datacompressie toegevoegd werd. Deze functie wordt nu ook beschikbaar gesteld voor gebruikers van een iPad en iPhone. Door naar de instellingen van de browser te gaan, bandbreedte te selecteren en gegevensgebruik beperken in te schakelen moet je volgens Google 50 procent minder data kunnen verbruiken. Met name wanneer je een 3G of 4G tablet met mobiel internetabonnement kan dit je een hoop geld besparen. Websites worden volgens de internetgigant ook sneller geladen en de beveiliging is beter aangezien alles via de servers van Google loopt.

Vertaalfunctie

Naast het verminderen van het dataverbruik brengt Chrome voor iOS een vertaalfunctie die vergelijkbaar is met de vertaalfunctie van de browser voor de pc. Met één klik kun je in Chrome voor iOS een pagina in elke taal laten vertalen. Daarbij geeft Google aan dat er verschillende kleine problemen opgelost zijn en dat de stabiliteit van de browser verbeterd is. De update moet vandaag voor iedereen beschikbaar zijn.

Chrome downloaden

De Google Chrome-browser voor de iPad en iPhone is gratis te downloaden uit de App Store.

  • Chrome
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.