Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Update maakt Windows 8.1 geschikt voor goedkope tablets’

Geschreven door
Geplaatst op25 januari 2014, 12:10 CategorieBesturingssystemen

Er komen langzaam aan meer details naar buiten over een update voor Windows 8.1. Microsoft zou deze update, waarmee onder meer de prestaties van het besturingssysteem verbetert worden, dit voorjaar nog uitrollen.

Volgens Microsoft-watcher Mary Jo Foley kunnen we een aantal interessante verbeteringen en toevoegingen verwachten in de eerste grote update voor Windows 8.1. Zo moet de update de belasting van het besturingssysteem voor het geheugen en de harde schijf verminderen waardoor de prestaties verbeteren. Windows 8.1 zou hierdoor ook op goedkopere tablets, welke beschikken over minimale specificaties, soepel kunnen draaien.

Uit eerdere geruchten en gelekte screenshots van Windows 8.1 Update 1 kunnen we halen dat Microsoft de desktopinterface en touch-interface naar elkaar toe wil trekken. Zo kan de Windows Store in de taakbalk binnen de desktopinterface geplaatst worden en is het mogelijk bepaalde Metro-apps als snelkoppeling in de desktopinterface te plaatsen. Microsoft wil volgens geruchten uiteindelijk de twee interfaces met elkaar laten versmelten, eist wat we mogelijk pas in Windows 9 gaan zien.

Windows-8-1-update-knop

Uit nieuwe screenshots van WZOR kunnen we daarnaast halen dat het mogelijk eenvoudiger wordt om je computer uit te zetten. De uit-knop wordt namelijk rechts bovenin, naast het account- en zoek-icon, geplaatst. Momenteel is deze optie verborgen in instellingen die via het Charms menu toegankelijk zijn. Ook kun je met de rechter muisknop op een Live Tile klikken om opties als ‘pinnen’ en deïnstalleren tevoorschijn te toveren. 

Foley geeft aan dat de update op 11 maart uitgerold zal worden door Microsoft. De softwaregigant heeft echter zelf nog geen officiële aankondiging gedaan en de verwachting is dan ook dat de update onderdeel uitmaakt van de maandelijkse update-ronde. 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.