‘Update maakt Windows 8.1 geschikt voor goedkope tablets’

25 januari 2014 1 Minuut 0 Reacties
Windows-8-1

Er komen langzaam aan meer details naar buiten over een update voor Windows 8.1. Microsoft zou deze update, waarmee onder meer de prestaties van het besturingssysteem verbetert worden, dit voorjaar nog uitrollen.

/p>

Volgens Microsoft-watcher Mary Jo Foley kunnen we een aantal interessante verbeteringen en toevoegingen verwachten in de eerste grote update voor Windows 8.1. Zo moet de update de belasting van het besturingssysteem voor het geheugen en de harde schijf verminderen waardoor de prestaties verbeteren. Windows 8.1 zou hierdoor ook op goedkopere tablets, welke beschikken over minimale specificaties, soepel kunnen draaien.

Uit eerdere geruchten en gelekte screenshots van Windows 8.1 Update 1 kunnen we halen dat Microsoft de desktopinterface en touch-interface naar elkaar toe wil trekken. Zo kan de Windows Store in de taakbalk binnen de desktopinterface geplaatst worden en is het mogelijk bepaalde Metro-apps als snelkoppeling in de desktopinterface te plaatsen. Microsoft wil volgens geruchten uiteindelijk de twee interfaces met elkaar laten versmelten, eist wat we mogelijk pas in Windows 9 gaan zien.

Reacties (0)