Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Update voor Windows 8.1 brengt apps naar desktopinterface

Geschreven door
Geplaatst op22 januari 2014, 11:54 CategorieBesturingssystemen

In april komt Microsoft naar alle waarschijnlijkheid met een update voor Windows 8.1. wat deze update precies brengt is nog onduidelijk maar uit gelekte screenshots kunnen we halen dat de desktopinterface en touch-interface meer met elkaar verbonden worden.

Windows 8.1 Update 1

Uit screenshots, gelekt door de Russische ZWor, kunnen we opmaken dat Microsoft met de volgende update voor het besturingssysteem de desktopinterface wil verbinden met de touch-interface. Zo wordt het mogelijk om de zogenaamde Metro-apps (apps uit de Windows Store) als icons in de taakbalk te plaatsen en wordt in de instellingen de optie ‘Show Store apps on the taskbar’ geboden. Hoewel dit geen grote veranderingen zijn lijken het de eerste stappen richting Windows 9.

Windows-8-1-update-1-screen

Windows 9

Er gaan al een tijdje geruchten over Windows 9, de nieuwe versie van Microsoft’s besturingssysteem die in de lente van 2015 zou verschijnen. Volgens WZor, een inmiddels betrouwbare bron op het gebied van Microsoft, zou Windows 9 echter mogelijk in oktober van dit jaar al gepresenteerd worden. In april van dit jaar wordt Update 1 voor Windows 8.1 uitgerold, een relatief kleine update die het waarschijnlijk naast bovenstaande toevoegingen ook mogelijk maakt om Metro-apps in vensters binnen de desktopomgeving te draaien. Meer informatie krijgen we in april tijdens de Build-conferentie van Microsoft.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.