Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Volgend jaar geen Nexus-tablets meer van Google’

Geschreven door
Geplaatst op28 januari 2014, 10:56 CategorieAndroid

Er zijn maar een paar tablets die daadwerkelijk als warme broodjes over de toonbank gaan en de Nexus-tablets van Google behoren tot dit selecte gezelschap. Toch zou Google plannen hebben om de strategie te wijzigen en in 2015 geen Nexus-tablets meer op de markt te brengen.

Volgens Eldar Murtazin, een insider met en wisselende reputatie op het gebied van Google, zet Google in 2015 het Nexus-merk opzij om vervolgens het Play Edition portfolio verder uit te breiden en samen te werken met meerdere fabrikanten. Dit zou betekenen dat Google niet meer met alleen Samsung en Asus Nexus-tablets ontwikkelt maar op het gebied van software aangepaste versies van reeds gelanceerde tablets en smartphones lanceert.

Dit doet Google reeds met toestellen die de toevoeging ‘Play Edition’ krijgen. Zo lanceerde Google onlangs de LG G Pad 8.3 Play Edition en de Sony Z Ultra Play Edition. Het grote verschil met de ‘normale’ versies is dat er geen skin van de fabrikant overheen ligt en je dus een stock-versie van Android tot je beschikking hebt. Dit biedt weer het voordeel dat je sneller updates (van Google) kunt verwachten.

Het Play Edition Portfolio, waarvan de naam waarschijnlijk nog gewijzigd wordt, biedt dus de mogelijkheid voor Google om samen te werken met meerdere fabrikanten. Het bedrijf is echter op het gebied van hardware niet meer direct betrokken bij de ontwikkeling van toestellen. Dit heeft echter weer als voordeel dat andere fabrikanten niet meer direct concurreren met Google voor wat betreft de hardware. 

Of Google het Nexus-merk daadwerkelijk opzij zet is nog maar de vraag en het antwoord hierop krijgen we waarschijnlijk pas over een jaar.

  • Delen:
Nieuwe Google Nexus 7 (2013)
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.