Yarvik lanceert G1 Force (TAB07-220) gaming tablet

09 januari 2014 1 Minuut 0 Reacties
Yarvik-G1-Force-tablet-2

Wat Archos kan met de GamePad kunnen wij ook, moet Yarvik gedacht hebben. Het Nederlandse bedrijf introduceert deze week namelijk de G1 Force, een 7-inch tablet speciaal voor het spelen van games.

Yarvik G1 Force

De Yarvik G1 Force, ook wel de TAB07-220 genoemd, is een Android tablet zoals elk ander model maar dan geoptimaliseerd voor het spelen van games. De behuizing is voorzien van fysieke controllers waarmee games gespeeld kunnen worden. Zo vinden we een vierpuntsdruktoets, twee analoge joysticks, twee schouderknoppen, de traditionele ABXY-knoppen en vier vrij toe te wijzen hotkeys terug op de tablet.

Yarvik geeft aan dat al deze zestien knoppen volledig te programmeren zijn door de gebruiker. De speciaal hiervoor ontwikkelde G1 Force’s knoppen-toewijs-app maakt het mogelijk de bediening op het touchscreen aan te wijzen, en elke gameknop hieraan toe te wijzen. Dit zou mogelijk moeten zijn met nagenoeg alle games die in de Google Play Store te vinden zijn. Standaard levert de fabrikant de spellen ‘Trial Xtreme 3’ en ‘Fun Run’ mee.

Qua specificaties beschikt de tablet onder meer een 7-inch lcd display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels, een ARM Cortex A9 dualcore-processor met een kloksnelheid van 1.6GHz, 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen en een microSD-kaartlezer. Ook is er een microUSB-poort met host- en slave-functie, en een microHDMI-poort aanwezig. De tablet draait op Android 4.1.1 Jelly Bean.

Prijs en beschikbaarheid

De Yarvik G1 Force moet binnenkort in de Nederlandse winkels liggen voor een adviesprijs van 129,99 euro.

Reacties (0)