Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

64bit-versie Android verschijnt in derde kwartaal 2014

Geschreven door
Geplaatst op25 februari 2014, 12:11 CategorieAndroid

Met alle 64bit-processors die we de afgelopen weken voorbij hebben zien komen is het natuurlijk de vraag wanneer de 64bit-versie van Android gelanceerd wordt om hier optimaal gebruik van te maken. Mogelijk staat deze lancering gepland voor het derde kwartaal van dit jaar.

Vice-president Jeffrey Ju van chipfabrikant MediaTek laat tegenover Techradar weten dat Google werkt aan een 64bit-versie van Android maar dat de lancering nog even op zich laat weten. Volgens Ju staat de lancering gepland voor het derde kwartaal van dit jaar, in de vorm van Android 5.0.

De 64bit-versie van Android wordt mogelijk samen met nieuwe versies van de Nexus 5 en Nexus 7 uitgebracht. Deze tablets zouden dan ook gebruikmaken van een 64bit-processor en als we recente geruchten mogen geloven wordt de volgende generatie Nexus tablet uitgerust met een 64bit-processor van Intel.

Intel introduceerde deze week de 64bit Merrifield Atom-processors voor Android tablets en ook chipfabrikant MediaTek kondigde deze week zijn eerste processor met 64bit-ondersteuning aan in de vorm van de MT6732. Intel liet begin dit jaar al weten zelf een 64bit-kernel van Android 4.4 KitKat ontwikkeld te hebben.

Naast het feit dat het besturingssysteem geoptimaliseerd moet zijn voor het gebruik van een 64bit-processor is het de taak van ontwikkelaars van apps om deze optimaal gebruik te laten maken van de mogelijkheden. Apple’s nieuwste iPad en iPad mini beschikken over een 64bit-processor en een 64bit-versie van iOS maar er zijn nog maar weinig apps die hier van profiteren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.