Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Acer gaat productie tablets uitbesteden aan Chinese fabrikanten’

Geschreven door
Geplaatst op10 februari 2014, 12:52 CategorieAndroid

Acer biedt al jaren tablets aan die door Taiwanese bedrijven geproduceerd worden, maar volgens nieuwe geruchten zou Acer dit jaar de productie van tablets uitbesteden aan Chinese fabrikanten waardoor de kosten verlaagd worden. 

Acer richt zich de laatste tijd met name op de goedkopere tablets, met onder meer de Iconia B1-720 en Iconia A1-830. De Taiwanese fabrikant moet hierdoor concurreren met diverse andere fabrikanten die tablets met een zo aantrekkelijk mogelijk prijskaartje op de markt willen brengen. Ook de onbekende ‘whitelabel’ fabrikanten uit China zijn een belangrijk onderdeel van dit segment van de markt.

Om op prijs te kunnen blijven concurreren zou Acer de productie van tablets willen uitbesteden aan Chinese fabrikanten, aldus Digitimes. Deze fabrikanten kunnen tablets tegen vele lagere kosten produceren waardoor Acer geld bespaart en tablets mogelijk goedkoper in de markt kan zetten. Of dit voor alle tablets, zowel Android als Windows 8, van het bedrijf geldt is niet duidelijk en daarbij is het de vraag of consumenten dan ook op het gebied van kwaliteit moeten gaan inleveren.

Scott Lin, president van Acer China, wilde het bericht van Digitimes niet bevestigen maar gaf wel aan dat de Chinese OEM’s steeds belangrijker worden. Acer heeft in 2013 tussen de 5 en 6 miljoen tablets verscheept en wil het marktaandeel in 2014 vergroten. Onlangs bracht Acer ook een aantrekkelijk geprijsde 10.1-inch tablet op de Nederlandse markt; de Iconia A3. Lees onze Acer Iconia A3 review voor onze ervaringen met dit model.

  • Delen:
Acer Iconia A3
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.