Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer publiceert promotievideo Iconia A1-830 Android tablet

Geschreven door
Geplaatst op14 februari 2014, 16:21 CategorieAndroid

Afgelopen januari kondigde Acer twee nieuwe Android tablets aan; de 7-inch Iconia B1-720 en de 7.9-inch Iconia A1-830. Beide tablets zijn eigenlijk een verbeterde versie van de vorig jaar gelanceerde modellen en moeten binnenkort in de Nederlandse winkels liggen. Deze week heeft Acer reeds een promotievideo van de Iconia A1-830 gepubliceerd.

Acer-Iconia-A1-830-totaal

De Acer Iconia A1-830 is de eerste Android tablet van de Taiwanese fabrikant die voorzien is van een Intel-chip. Helaas gaat het nog niet om een chip uit de Bay Trail-familie maar een Atom Clover Trail-variant. Deze komt in de plaats van de MediaTek MT8125-processor die we in de voorgaande versie tegenkwamen. Verder is de tablet voorzien van een 7.9-inch ips lcd display met een resolutie van 1.024 bij 768 pixels, 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen en een microSD-kaartlezer waarmee het geheugen uitgebreid kan worden. Aan zowel de voorzijde als de achterzijde bevindt zich een camera.

Hoewel Acer tijdens de presentatie van de tablet aangaf dat deze standaard op Android 4.2 Jelly Bean zou draaien kunnen we uit de video opmaken dat Android 4.4 KitKat reeds gereed is. Of de tablet vanuit de winkel van KitKat voorzien zal worden of dat deze versie middels een update beschikbaar gesteld wordt is nog niet bekend. Een overzicht van alle specificaties en features vind je op de productpagina van de Acer Iconia A1-830.

De Iconia A1-830 moet vanaf maart in de Nederlandse winkels liggen voor een adviesprijs van 169 euro. Hiervoor krijg je de WiFi-only variant met 16GB aan opslaggeheugen.

  • Delen:
Acer Iconia A1 (A1-830)
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.