Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Alcatel lanceert PIXI 7 budgettablet met Android 4.4 KitKat

Geschreven door
Geplaatst op25 februari 2014, 17:49 CategorieAndroid

Alcatel lanceert deze week tijdens MWC 2014 diverse nieuwe tablets. Naast de One Touch Pop 7S met 4G die we gisteren voorbij zagen komen, komt het bedrijf met een 7-inch budgettablet.

Alcatel introduceerde vandaag een nieuwe budgettablet in de vorm van de PIXI 7. Dit model is voorzien van weinig indrukwekkende specificaties maar daar tegenover staat dan ook een prijs van 79 euro.

Voor dit bedrag krijg je een 7-inch lcd display met een lage resolutie van 960 bij 540 pixels, een dualcore-processor van MediaTek met een kloksnelheid van 1.2GHz, en 512MB of 1GB aan werkgeheugen, afhankelijk van de regio waarin de tablet gelanceerd wordt.

Alcatel-PIXI-7-2

Ook is de tablet voorzien van 4GB aan intern opslaggeheugen dat met maximaal 32GB uitgebreid kan worden middels een microSD-kaart, een 0.3 megapixel camera aan de voorzijde voor videogesprekken en een 2.840mAh batterij die voor 4 uur aan speelplezier moet zorgen.

Alcatel-PIXI-7

Ondanks de lage prijs wordt de tablet uitgerust met een infrarood poort zodat je apparatuur in je home cinema systeem kunt bedienen, en is het mogelijk het beeld van je tablet op je tv weer te geven middels Miracast. Het geheel draait op het eind vorig jaar gelanceerde Android 4.4 KitKat.

De Alcatel One Touch PIXI 7 komt in verschillende kleurvarianten en moet vanaf juli in de Europese winkels liggen voor een adviesprijs van 79 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.