Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Allwinner onthult UltraOcta A80 octacore-processor voor tablets

Geschreven door
Geplaatst op25 februari 2014, 11:25 CategorieHardware

Na onder meer Huawei en MediaTek heeft ook Allwinner deze week zijn eerste octacore-processor voorgesteld. Het bedrijf komt met de UltraOcta A80-chip die ontwikkeld is voor gebruik in onder meer smartphones, tablets, mediaspelers, notebooks en Smart tv’s.

De chips van Allwinner zien we met name terug in de instapmodellen en middenklasse tablets en voor het einde van dit jaar kunnen deze modellen voorzien worden van een processor met acht kernen. De UltraOcta A80 beschikt over vier ARM Cortex A15 kernen en vier ARM Cortex A7 kernen. Alle acht de kernen kunnen volgens het bedrijf tegelijkertijd ingezet worden als de uitgevoerde taken hierom vragen. Voor minder intensieve taken kunnen de vier energiezuinige kernen ingezet worden.

De UltraOcta A80 maakt gebruik van een PowerVR G6230 grafische processor en biedt ondersteuning voor het verwerken van 4K-materiaal. Ook is er ondersteuning voor het weergeven van video op maximaal drie displays tegelijkertijd, en is de chip compatibel met een breed scala aan API’s, waaronder OpenGL ES 3.0 en OpenGL Next, OpenCL 1.x en DirectX 10.

Allwinner geeft aan dat de ontwikkeling van de chip nog niet afgerond is maar verwacht voor het einde van dit jaar de eerste producten ermee uit te kunnen rusten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.