Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

AlpenTab Alpenfenster: 10.1-inch Windows 8 hybride uit Oostenrijk

Geschreven door
Geplaatst op15 februari 2014, 11:54 CategorieWindows

Windows 8 tablets schieten de laatste tijd als paddenstoelen uit de grond en uit Oostenrijk komt deze week een hybride model met een wel heel toepasselijke naam; de AlpenTab Alpenfenster met Windows 8.1.

De AlpenTab Alpenfenster is een zogenaamde hybride laptop/tablet, wat inhoudt dat het display in het keyboard dock geplaatst kan worden om het geheel als laptop te gebruiken. In Oostenrijk wordt de combinatie van tablet en laptop verkocht voor een prijs van 499 euro.

AlpenTab Alpenfenster-2

Het display van de AlpenTab Alpenfenster is voorzien van de ips-techniek en een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. Onder de motorkap vinden we onder meer een Intel Atom Z3740D quadcore-processor met een kloksnelheid van 1,33GHz, 2GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden.

AlpenTab Alpenfenster-3

Ook is de tablet voorzien van een 5 megapixel camera aan de achterzijde, een 2 megapixel camera aan de voorzijde, Wifi en Bluetooth 4.0 voor draadloze communicatie, en zowel een HDMI- als een USB-poort. Het geheel moet ongeveer 7 uur meegaan waneer de 8.000mAh accu volledig opgeladen is en weegt zo’n 700 gram. De AlpenTab Alpenfenster draait op Windows 8.1-software en wordt geleverd met een gratis versie van Office 2013 Home & Student Edition. 

Deze hybride Windows 8 tablet wordt in Oostenrijk verkocht voor een adviesprijs van 499 euro. Een 3G-versie kan gekocht worden voor 549 euro.

  • Delen:

Reacties

  1. Leo Klepper
    15 februari, 2014 om 13:58

    Vrijwel gelijke specs, maar € 100,- duurder dan de Asus T100 Transformerbook. Dit gaat ‘em niet worden.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.