Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple’s iPad krijgt nog steeds de voorkeur van zakelijke gebruikers

Geschreven door
Geplaatst op14 februari 2014, 9:55 CategorieiPad

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het gebruik van tablets in de zakelijke markt flink blijft groeien. De tablet waar de meeste zakelijke gebruikers voor kiezen is nog steeds de iPad, zo blijkt uit cijfers van Good Technology.

Good Technology is een bedrijf dat platform voor zakelijke gebruikers biedt, vergelijkbaar met RIM’s BlackBerry Enterprise Server. 2.000 bedrijven maken gebruik van de diensten en uit de meest recente cijfers van mobiele apparaten die binnen deze diensten gebruikt worden kunnen we opmaken dat Apple nog steeds heer en meester is.

In het vierde kwartaal van 2014 had het mobiele iOS besturingssysteem van Apple een aandeel van 73 procent, terwijl Android een aandeel van 26 procent heeft. Windows Phone speelt met een aandeel van 1 procent geen rol van betekenis. 54 procent van de bij Good Technology geactiveerde smartphones was een iPhone en maar liefst 91,4 procent van de geactiveerde tablets was een iPad. Het gebruik van Android tablets in het bedrijfsleven loopt ver achter met een aandeel van maar 8,6 procent.

Ook uit de groei van het aantal activeringen is op te maken dat Apple zich nog geen zorgen hoeft te maken. Hoewel het groeipercentage ten opzichte van het derde kwartaal iets afnam is het aantal geactiveerde iPads in het vierde kwartaal met 19 procent toegenomen. Android tablets moeten het doen met 2 procent groei dus van een inhaalslag kan niet gesproken worden. 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.