Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos lanceert 8-inch 80 Helium 4G tablet

Geschreven door
Geplaatst op21 februari 2014, 10:04 CategorieAndroid

Archos heeft al een groot assortiment tablets, met nagenoeg voor elke wens en elk budget een model, maar een tablet met 4G-ondersteuning ontbrak nog. Vandaag heeft de Franse fabrikant zijn eerste 4G-tablet, de 80 Helium 4G, gepresenteerd.

Ook Archos is aanwezig tijdens MWC 2014, de beurs die maandag van start gaat in Barcelona. Het Franse bedrijf zal een aantal nieuwe smartphones en in ieder geval één nieuwe tablet aan het publiek tonen. De tablet is de 80 Helium 4G, de eerste tablet van het bedrijf die ondersteuning biedt voor sneller mobiel internet via een 4G-verbinding.

Archos-80-Helium-4G-3

De Archos 80 Helium 4G beschikt over een 8-inch ips lcd display met een resolutie van 1.024 bij 768 pixels en draait op een Qualcomm Snapdragon 400-processor met een kloksnelheid van 1.2GHz. Verder is de tablet voorzien van 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer om het geheugen uit te breiden, een 3.500mAh accu, en Android 4.3 Jelly Bean-software. Aan de achterzijde bevindt zich een 5.0 megapixel camera en aan de voorzijde een 2.0 megapixel webcam. Draadloze communicatie vindt plaats via Bluetooth 4.0 of WiFi.

Archos-80-Helium-4G

Archos geeft deze 4G tablet in Nederland een prijskaartje van 259 euro mee. De tablet wordt getoond tijdens MWC 2014 en moet binnenkort in de winkels liggen.

 • Delen:
Archos 80 Helium 4G
Android Jelly Bean (4.3)

Reacties

 1. exelletor
  22 februari, 2014 om 2:41

  Bravo, vier fouten in een artikel. Misschien is het handig om de Nederlandse pr bij te pakken. ;)

  • Martijn Chel
   22 februari, 2014 om 10:11

   Beetje arrogant… En altijd fijn dat er ook vermeld wordt wat er dan niet goed is. Dit zijn de specs op de website van Archos zelf, ga je daar ook even zo reageren dat ze er een zooitje van maken en dat het lastig is wat nu juist is? Daarbij; als de Nederlandse pr-mensen weigeren de Nederlandse pers te voorzien van berichten dan houdt het op.

   • Exelletor
    22 februari, 2014 om 13:04

    Tweakers.nl specs zou je bedoelen. ;) Ik zie overigens dat je de vier fouten hebt aangepast, maar was de Nederlandse PR niet gewoon beschikbaar op hun website?
    http://www.archos.com/corporate/press/press_releases/MWC_Announcement_200214_-_NL_-_md2f1ez6.pdf
    Heb de PR zelf netjes ontvangen, maar kan wel wat bij voorstellen als je zegt dat ze hem niet naar jullie hebben gestuurd(het is namelijk idd een zooitje). Er staan weliswaar een aantal fouten in de PR bij de 50c Oxygen, maar de specificaties bij de 80 Helium lijken wel te kloppen. En ja, ik heb in het verleden weleens de moeite genomen om een arrogante bericht naar Archos te sturen, maar omdat de fouten in 50% van de gevallen toch niet worden aangepast, doe ik het voortaan alleen in de uitzonderlijke gevallen.

   • Martijn Chel
    22 februari, 2014 om 13:06

    Tweakers specs? De specs die in dit artikel stonden kwamen van de website van Archos.
    Dat de pdf ook op de site van Archos staat kwam in vandaag idd achter.

   • Exelletor
    22 februari, 2014 om 13:06

    Oeps, zie nu inderdaad dat er bij de technische specificaties iets niet helemaal goed is gegaan. Toch maar even een mailtje achteraan sturen. Sorry voor de arrogantie. :)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.