Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus brengt Padfone mini 4.3 naar Europa

Geschreven door
Geplaatst op25 februari 2014, 12:36 CategorieAndroid

In december presenteerde Asus de Padfone mini 4.3 in thuisland Taiwan, afgelopen januari werd het toestel voor de VS aangekondigd en deze week brengt Asus de Padfone mini naar Europa. Tijdens MWC 2014 laat de Taiwanese fabrikant weten dat de nieuwste Padfone binnenkort in de Europese winkels moet liggen.

Asus Padfone mini

De Padfone mini 4.3 is volgens Asus het ideale pakket voor diegene die mobiel wil zijn en zowel over een smartphone als een tablet wil beschikken. Je kunt dan kiezen voor een 6- of 7-inch tablet met telefoonfunctie maar de Padfone mini 4.3 biedt je een 7-inch tablet én een 4.3-inch smartphone. Net als bij de andere modellen is het mogelijk de smartphone achterin de tablet te schuiven om op groter scherm te kunnen werken.

De ‘brains’ van het geheel zijn te vinden in de smartphone. Deze beschikt over een 4.3-inch ips lcd display met een resolutie van 800 bij 480 pixels en een Intel Atom Z2560-processor met een kloksnelheid van 1.6GHz. Ook is de smartphone voorzien van 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden, Bluetooth met NFC en Android 4.3 Jelly Bean als besturingssysteem.

Asus-Padfone-mini-4-3

De tablet, waar de smartphone achterin geschoven kan worden, beschikt over een 7-inch ips lcd display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een camera aan de voorzijde en een eigen 2.200mAh accu. De tablet maakt gebruik van onder meer de processor en software van de smartphone.

Prijs en beschikbaarheid

De Asus Padfone mini 4.3 wordt voor een prijs van 379 euro gelanceerd in Europa. Hiervoor krijg je zowel tablet als smartphone. Asus Benelux laat weten dat het nog niet duidelijk is of dit model ook in de Nederlandse schappen komt te liggen. In Nederland kunnen we momenteel wel naar de winkel voor de high-end New Padfone, bestaande uit een 5-inch smartphone en 10.1-inch tablet.

  • Delen:
ASUS The New Padfone
Android Jelly Bean (4.2)
Asus Padfone mini 4.3
Android Jelly Bean (4.3)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.