‘Asus schrapt Transformer Book Duet met Android en Windows’

21 februari 2014 1 Minuut 3 Reacties
Asus-Transformer-Book-Duet-feature

Afgelopen januari presenteerde Asus tijdens CES 2014 de Transformer Book Duet TD300, de eerste Dual OS tablet met zowel Android als Windows 8. Toch lijkt het erop dat Asus afziet van de lancering van dit model.

Het unieke van de Asus Transformer Book Duet is het feit dat deze gebruikmaakt van Intel’s Dual OS systeem en dus met dezelfde hardware zowel Windows 8 als Android kan draaien. Daarbij kan er binnen enkele seconden geschakeld worden tussen deze twee besturingssystemen. Kortom, een interessant concept waar we erg naar uitkeken.

Helaas is er vandaag slecht nieuws verschenen, want in een artikel van het Chinese Economic Daily News (EDN) wordt aangegeven dat Asus de lancering van deze hybride tablet geschrapt heeft. De reden voor het schrappen van de tablet is opvallend; Google zou namelijk alles op alles gezet hebben om een lancering te voorkomen. Waarom Google dit wil wordt niet genoemd maar waarschijnlijk ziet het bedrijf het gebruik van Android apps op een Windows-apparaat niet zitten. Het zou immers kunnen betekenen dat minder mensen kiezen voor stand-alone Android-toestellen.

Dat is echter niet alles want Asus heeft zelf de meeste promotiepagina’s van de Transformer Book Duet verwijderd en daarbij hebben een aantal retailers het product reeds van de website gehaald. Asus heeft zelf nog geen officiële verklaring gegeven en ook Google heeft nog niet gereageerd, maar het lijkt er dus op dat we, net als bij de Samsung ATIV Q, nooit meer iets van dit apparaat horen. Gaan we ooit nog wel Dual OS tablets en laptops zien?

Reacties (3)