Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Asus schrapt Transformer Book Duet met Android en Windows’

Geschreven door
Geplaatst op21 februari 2014, 10:38 CategorieAndroid

Afgelopen januari presenteerde Asus tijdens CES 2014 de Transformer Book Duet TD300, de eerste Dual OS tablet met zowel Android als Windows 8. Toch lijkt het erop dat Asus afziet van de lancering van dit model.

Het unieke van de Asus Transformer Book Duet is het feit dat deze gebruikmaakt van Intel’s Dual OS systeem en dus met dezelfde hardware zowel Windows 8 als Android kan draaien. Daarbij kan er binnen enkele seconden geschakeld worden tussen deze twee besturingssystemen. Kortom, een interessant concept waar we erg naar uitkeken.

Helaas is er vandaag slecht nieuws verschenen, want in een artikel van het Chinese Economic Daily News (EDN) wordt aangegeven dat Asus de lancering van deze hybride tablet geschrapt heeft. De reden voor het schrappen van de tablet is opvallend; Google zou namelijk alles op alles gezet hebben om een lancering te voorkomen. Waarom Google dit wil wordt niet genoemd maar waarschijnlijk ziet het bedrijf het gebruik van Android apps op een Windows-apparaat niet zitten. Het zou immers kunnen betekenen dat minder mensen kiezen voor stand-alone Android-toestellen.

Dat is echter niet alles want Asus heeft zelf de meeste promotiepagina’s van de Transformer Book Duet verwijderd en daarbij hebben een aantal retailers het product reeds van de website gehaald. Asus heeft zelf nog geen officiële verklaring gegeven en ook Google heeft nog niet gereageerd, maar het lijkt er dus op dat we, net als bij de Samsung ATIV Q, nooit meer iets van dit apparaat horen. Gaan we ooit nog wel Dual OS tablets en laptops zien?

 • Delen:
Asus Transformer Book Duet TD300
Android Jelly Bean (4.2) - Windows 8

Reacties

 1. Gerard
  22 februari, 2014 om 10:13

  Laat ASUS nu maar weer eens een echte tablet maken in de geest van de TF101. Tot nu toe alleen maar probeersels die het net niet hebben. Óf geen camera, óf geen GPS, óf geen HD, óf te weinig geheugen, óf geen USB 3.0 etc.
  Er wordt geen tablet meer gemaakt die geheel voldoet aan de laatste stand van de techniek. Als er een fabrikant is die dat zou kunnen is het ASUS, maar waarom doen zij het niet?
  1 GOEDE Windows 8.1 én 1 GOEDE Android 4.4 tablet. Beiden voor een competetieve prijs. Meer is niet nodig om groot te worden.

 2. Herman
  01 maart, 2014 om 10:08

  Achja, dit is wel jammer.. Ik heb er naar uitgekeken om zo’n hybride aan te schaffen..

  Want aks je een android en een windows tablet moet kopen, zit je met 2 toestellen. Dat maakt het al wat minder handig..

 3. Connor Oud
  27 augustus, 2015 om 21:07

  Kom op ASUS, ik zag dit juist wel zitten, ik gebruik persoonlijk Android voor al mijn sociale software zoals Google+, Twitter, Facebook. En ik gebruik Windows voor school, dit zou het beste van beide werelden zijn geweest.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.