Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus werkt aan nieuwe Transformer Book T200 Windows 8 hybride

Geschreven door
Geplaatst op14 februari 2014, 11:47 CategorieWindows

Als we het over hybride tablets/laptops met keyboard dock hebben dan denken we direct aan Asus. Het Taiwanese bedrijf was de eerste die met een hybride Android tablet kwam in de vorm van de Eee Pad Transformer, en ook op het gebied van Windows 8 hybriden heeft Asus inmiddels een goede reputatie opgebouwd. Eén van de meest populaire modellen van dit moment is de Transformer Book T100.

De Asus Transformer Book T100 is een 10.1-inch tablet die gecombineerd wordt met een keyboard dock. Het apparaat is voorzien van onder meer een 1.366 bij 768 pixels resolutie, 32GB of 64GB aan opslaggeheugen, een Intel Bay Trail-processor en Windows 8.1-software. Het meest interessante is wellicht de adviesprijs van 349 euro. Lees ook onze ervaringen met dit model in de Asus Transformer Book T100 review.

Vandaag is een roadmap van Asus opgedoken waaruit we op kunnen maken dat de Taiwanese fabrikant werkt aan een nieuwe Transformer Book hybride. Het model gaat onder de naam Transformer Book T200 maar over de specificaties is nog niks bekend. Mogelijk brengt Asus een iets grotere 11.6-inch versie op de markt, wordt de resolutie verhoogd naar Full HD en wordt een krachtigere processor gebruikt.

Asus-roadmap-T200

In het hogere segment biedt Asus reeds Transformer Book modellen aan, waaronder de Transformer Book T300 die voorzien is van een 13.3-inch Full HD display, een premium behuizing en een Intel Core-processor. Daarnaast brengt de Taiwanese fabrikant binnenkort de Transformer Book Duet op de markt, een hybride laptop met zowel Windows 8 als Android software. Momenteel biedt Asus ook de Transformer Book Trio met Android en Windows 8 aan maar dit model beschikt over specifieke hardware voor elk besturingssysteem.

 • Delen:
ASUS Transformer Book T100 (T100TA)
Windows 8

Reacties

 1. Gerard
  14 februari, 2014 om 13:42

  Jammer dat er zoveel tijd verloren gaat met ‘probeersels’. De kleine hybrides hebben te weinig vermogen en zijn qua scherm en toebehoren niet goed genoeg voor W8 en de grote ‘tablets/hybrides’ zijn te groot om een tablet genoemd te mogen worden óf zijn geen W8 tablet, maar wel weer W8 laptop. Zwabberend beleid noem ik dat.
  Sinds de TF101 heeft ASUS geen goede complete hybride meer gemaakt die volledig is meegegaan met de tijd.
  Om met een W8 hybride mee te doen in het huidige veld moet je als firma een duidelijke keuze maken, óf ongelooflijk goedkoop met redelijke specs óf met de prijs onder de concurrentie, zo licht mogelijk en hedendaagse specs met minimaal USB 3.0, dual WiFi, Bluetooth 4.0 en full HD.

 2. Harold
  16 februari, 2014 om 6:42

  Laat Asus eerst eens de T-100 behoorlijk uitleveren. Deze is nergens te krijgen.

  • Hans van den Berk
   16 februari, 2014 om 16:29

   En in aanvulling daarop: waarom is de T100 in Nederland alleen leverbaar met 32Gb SSD? Duitsland wordt blijkbaar serieuzer genomen want daar kun je volop kiezen – als het ding leverbaar wordt natuurlijk.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.