Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

BlackBerry denkt weer aan opvolger PlayBook tablet

Geschreven door
Geplaatst op28 februari 2014, 10:22 CategorieNieuws

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat BlackBerry, toen nog RIM, de PlayBook lanceerde. De 7-inch tablet heeft nooit hoge ogen kunnen gooien maar is nog steeds bij enkele winkels te koop voor spotprijzen. Deze week laat het bedrijf weten weer aan een opvolger van de PlayBook te denken maar deze niet op korte termijn uit te brengen.

BlackBerry PlayBook

De BlackBerry PlayBook werd in 2011 met veel toeters, bellen en beloften gelanceerd. De tablet had vanaf het begin te maken met probleem als ontbrekende software en een mager app-aanbod. Toch deed het toenmalige RIM er alles aan om de tablet aan de man te brengen. Zo gaf het bedrijf de tablet gratis weg aan zakelijke gebruikers en kwam de tablet voor spotprijzen in de winkels te liggen. Ook werd beloofd dat het nieuwe BlackBerry 10 besturingssysteem voor de tablet beschikbaar gesteld zou worden maar in juli van vorig jaar liet BlackBerry weten deze belofte niet te kunnen houden.

Geen nieuwe PlayBook op korte termijn

Francois Mahieu, vicepresident van de afdeling global product management bij BlackBerry, laat deze week in een interview met Pocket-lint weten dat BlackBerry nog steeds trots is op de PlayBook en dat er zeker een kans bestaat dat het bedrijf ooit een nieuwe tablet lanceert. BlackBerry heeft de mogelijkheden op dit gebied maar is er nog niet klaar voor, aldus Mahieu. De vicepresident geeft aan dat het bedrijf overweegt om in de toekomst de tabletmarkt opnieuw te betreden maar dit zal niet in de komende maanden gebeuren.

Nieuwe strategie

Vorig jaar liet Thorsten Heins, toenmalig CEO van Blackberry, nog weten dat het lastig is voor fabrikanten succesvol tablets op de markt te brengen. Er is inmiddels zoveel aanbod dat er maar weinig spelers zijn die ook daadwerkelijk geld verdienen. Daarom zou BlackBerry de tabletmarkt op een andere manier willen benaderen, met een nieuwe strategie waarin de smartphone nog steeds een belangrijke rol speelt. Hiermee doelde Heins mogelijk op een product als de Asus Padfone, een tablet die aangestuurd wordt door een smartphone.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.