Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De beste apps om te bellen met je iPad

Geschreven door
Geplaatst op17 februari 2014, 9:25 CategorieTablet Tips

Veel mensen vonden de iPad gewoon “een grote iPhone waarmee je niet kunt bellen” toen hij gepresenteerd werd. Dat is een best grappige observatie, al vind ik dat je veel meer met een iPad kan door het grote scherm. Maar belangrijker is dat je wel degelijk met je iPad kunt bellen, en in veel gevallen zelfs goedkoper dan via je mobiele provider.

Skype

Een van de bekendste opties om met anderen te kunnen bellen is Skype. Je kunt anderen toevoegen, waarna je onbeperkt via Skype met ze kunt bellen via internet, zowel audiogesprekken als videogesprekken. Wat minder mensen weten is dat je anderen ook kunt bellen via Skype als ze geen Skype-account hebben. Dit is niet gratis, je moet er Skype Credits voor kopen. Maar dan kun je wel via je iPad elk telefoonnummer in de wereld bellen.

Skype-iPad

 • Skype

Ringcredible

De app Ringcredible stond een tijdje erg hoog in de Apple App Store. Dat is niet zo gek, want het is een hele goede app. Anders dan Skype kun je alleen maar naar telefoonnummers bellen. Het bellen met je iPad via Ringcredible is erg goedkoop, zo bel je naar Nederlandse huisnummers voor €0.02 per minuut en naar mobiele nummers voor €0.06 per minuut. Het aantal gebelde minuten wordt naar boven afgerond, en je betaalt altijd een starttarief van €0.05. Om de app uit te proberen krijg je van de makers €0.50 tegoed. Mocht de service je bevallen dan kun je via je een in-app aankoop je tegoed opwaarderen.

 • Ringcredible

Viber

Viber bestaat al meer dan twee jaar en heeft zichzelf dus kunnen bewijzen. De app van Viber is oorspronkelijk een iPhone app, maar je kunt hem prima op een iPad gebruiken. Via Viber kun je gratis bellen, naar anderen met Viber. Bellen naar mensen zonder Viber kost geld maar is vaak goedkoper dan je abonnement. Viber hecht ook waarde aan je privacy. De app verkoopt stickers om geld te verdienen. Hierdoor verkopen ze je data, in tegenstelling tot sommige andere gratis apps, niet en is de app reclamevrij.

 • Viber

Facebook

Wat veel mensen niet weten is dat je ook via Facebook met je vrienden kunt bellen. De functie zit flink verstopt, maar hij is er al een tijdje. Overigens kun je niet al je vrienden bellen via Facebook, omdat ze verbonden met het internet moeten zijn. Om iemand via Facebook te bellen moet je in de officiële app naar berichten gaan, en vervolgens degene die je wil bellen selecteren. Als je op de drie puntjes rechtsboven tikt verschijnt de optie bellen.

 • Facebook

Facetime

Apple biedt zelf ook een dienst aan waarmee je met anderen kunt bellen. Deze dienst heet Facetime, en de service is compleet gratis en is standaard geïnstalleerd op elke nieuwe iPad, iPhone, iPod Touch en Mac. Facetime werkt alleen met anderen die ook een van deze apparaten hebben. Naast bellen met je iPad kun je Facetime ook gebruiken om mee te videobellen met de webcam aan de voorkant.

bellen met je ipad facetime

Line

Line is een soort combinatie van Whatsapp, Facetime en Facebook. Je kunt met vrienden chatten, foto’s en berichten delen zoals in Facebook. Ook kun je ermee bellen en videobellen. Dit is gratis, maar het werkt alleen met andere vrienden die ook een Line account hebben. De app van Line is net als Viber alleen gemaakt voor de iPhone, maar wel op de iPad te gebruiken.

 • Line

Fring

Als laatste app om met je iPad te kunnen bellen is er Fring. Met Fring kun je gratis chatten, bellen en videobellen met andere Fring-gebruikers. Je kunt echter ook niet Fring-gebruikers bellen door middel van FringOut. FringOut is niet gratis maar kost een paar cent per minuut. Het is mogelijk om zowel huisnummers als mobiele nummers te bellen via FringOut.

 • Fring

Meer tips

Wil je meer handige tips en adviezen voor het kopen van of het gebruik van een iPad? Neem dan ons tips en adviezen archief door. Hier vind je ook specifieke tips voor de iPad

 • Delen:

Reacties

 1. van de Leijgraaf
  03 augustus, 2014 om 18:50

  Krig de app Ziggo Bapp niet gedownload op deze Ipad.
  Er is geen Link voor.
  Grts Leonore

 2. L.v.d.Kimmenade
  18 april, 2015 om 16:58

  Kun je ringcredibel op een IPad1 zetten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.